Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Füle i Moldavien: Bilaterala möten och diskussioner med det östliga partnerskapet civila samhället

DELA MED SIG:

publicerade

on

stefan_fuele_Kommissionsledamot med ansvar för utvidgning och europeisk grannskapspolitik, Štefan Füle, deltar i det femte mötet för det östliga partnerskapets civilsamhällesforum i Chisinau den 3-4 oktober. Det kommer att vara första gången detta forum äger rum i ett partnerland. Kommissionsledamoten kommer att tala vid mötet med över 250 företrädare för civilsamhällets organisationer (CSOs) från länder i det östliga partnerskapet (EaP) och Europeiska unionen.

Representanter för det civila samhället från sex partnerländer och deras motsvarigheter från EU kommer att diskutera forumets ytterligare bidrag till genomförandet av målen för det östliga partnerskapet, åtgärder som ska vidtas för att skydda yttrande- och mötesfriheten samt det civila samhällets roll i säkerställa fria och rättvisa val i östliga partnerskapsländer.

”The EU is committed to advancing the Eastern Partnership and ensuring that the forthcoming Eastern Partnership Summit in Vilnius will be a summit of delivery. The process of political association and economic integration of partner countries with the EU requires strong involvement and support of civil society. In this respect the EU encourages partner countries’ governments to continue and further increase their cooperation and structured dialogue with civil society,” Commissioner Füle said before leaving for Moldova.

Under sitt besök kommer han också att diskutera frågor med moldaviska partner på den bilaterala agendan mellan EU och Republiken Moldavien, reformläget i Moldavien, fördelarna med samarbetet mellan EU och Moldavien och den planerade paraferingen vid toppmötet i Vilnius i november 2013 av associeringsavtalet mellan EU och Republiken Moldavien. Han kommer att träffa president Nicolae Timofti, premiärminister Iurie Leanca, Moldaviens utrikesminister Natalia Gherman och representanter för politiska partier.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend