Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

#Jordbruk: Kommissionen ökar budgeten för att främja EU:s jordbruksprodukter

DELA MED SIG:

publicerade

on

glyfosat jordbruksbekämpningsmedelEU-producenter kommer att få en ökad budget på 133 miljoner euro 2017 för att marknadsföra EU:s jordbruksprodukter utanför och inom EU och för att fortsätta hitta nya marknader.

The Commission adopted the 2017 promotion strategy for EU agricultural products with a total budget of €133 million compared to the €111 million available for 2016. This amount will co-finance several programmes, most of which will target third countries and regions, including China, Middle East, North America, South-East Asia and Japan. This orientation supports the momentum launched earlier this year by Commissioner Hogan’s diplomatic offensive to find new markets and support consumption of EU products abroad.

Returning from his business mission to Vietnam and Indonesia, EU Commissioner for Agriculture and Rural Development Phil Hogan said: “I welcome these new programmes, especially in the context of the recent market difficulties. I was just now traveling in Asia as part of our efforts to boost agri-food exports, and I am struck by the interest being shown by importers and consumers in this part of the world. The further expansion of our promotion programmes next year is also particularly important as this will also help to stimulate growth and jobs in the agri-food sector. EU wide, we see that an increase in exports of €1 billion supports roughly 14 000 jobs. I am particularly pleased that this includes a new initiative to boost products from sustainable agriculture.”

En inbjudan att lämna förslag för att dra nytta av 2017 års marknadsföringsbudget kommer att lanseras senast i januari 2017. Förslagsgivande organisationer kan ansöka och deras kampanjer, som vanligtvis löper över tre år, kommer att samfinansieras av Europeiska kommissionen med 70-85 %.

Budgeten för 2017 representerar en tydlig ökning jämfört med 111 miljoner euro från i år, och beskriver stödet till EU:s jordbrukslivsmedelsproducenter. Kampanjen för 2016 följer framgångsrikt sin gång eftersom de slutliga stödmottagarna valdes ut och kommer att ha möjlighet att starta sina kampanjer i början av nästa år. De utvalda kampanjerna, 60 av dem är enstaka program och 6 multiprogram visar en mer mångsidig och bredare räckvidd än någonsin. De täcker faktiskt 32 tredjeländer, jämfört med 23 förra året, och inom de två stora destinationerna, USA och Kina, sträcker de sig långt bortom de mest riktade områdena New York och Peking. De produkter som kommer att annonseras mest i kampanjerna är frukt och grönsaker (30 % av programmen), följt av kött (17 %) och mejeriprodukter (15 %). Detta återspeglar vikten av marknadsföringspolitik för att stödja sektorer som upplever svåra marknadssituationer, som mejeri och griskött.

En infografik över EU:s marknadsföringspolicy finns tillgänglig nätet

För mer information om politiken för främjande av jordbruket, se här..

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend