Anslut dig till vårt nätverk!

Erasmus

Kommissionen gör Erasmus+ och den europeiska solidaritetskåren mer inkluderande

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har antagit en ram som ökar den inkluderande och mångsidiga karaktären hos Erasmus+-programmet och den europeiska solidaritetskåren för perioden 2021–2027. Dessa åtgärder ger konkret form åt kommissionens åtagande att avsevärt stärka dessa två program, inte bara genom att ge ett mycket större antal personer tillgång till lärlingsutbildning eller volontärarbete i ett annat land, utan framför allt genom att nå ut till ett växande antal färre lyckliga människor. Med dagens ram för integrationsåtgärder ger kommissionen kraftfulla impulser till att förbättra jämlikhet och integration i det europeiska utbildningsområdet och håller på löftet enligt princip 1 i den europeiska pelaren för sociala rättigheter, som föreskriver att alla har rätt till inkludering och utbildning av hög kvalitet och livslångt lärande. Kommissionen kommer noga att övervaka genomförandet av dessa integrationsåtgärder på nationell nivå genom de nationella Erasmus+-byråerna och den europeiska solidaritetskåren.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend