Anslut dig till vårt nätverk!

Erasmus

Kommissionen gör Erasmus+ och den europeiska solidaritetskåren mer inkluderande

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har antagit en ram som ökar den inkluderande och mångsidiga karaktären hos Erasmus+-programmet och den europeiska solidaritetskåren för perioden 2021–2027. Dessa åtgärder ger konkret form åt kommissionens åtagande att avsevärt stärka dessa två program, inte bara genom att ge ett mycket större antal personer tillgång till lärlingsutbildning eller volontärarbete i ett annat land, utan framför allt genom att nå ut till ett växande antal färre lyckliga människor. Med dagens ram för integrationsåtgärder ger kommissionen kraftfulla impulser till att förbättra jämlikhet och integration i det europeiska utbildningsområdet och håller på löftet enligt princip 1 i den europeiska pelaren för sociala rättigheter, som föreskriver att alla har rätt till inkludering och utbildning av hög kvalitet och livslångt lärande. Kommissionen kommer noga att övervaka genomförandet av dessa integrationsåtgärder på nationell nivå genom de nationella Erasmus+-byråerna och den europeiska solidaritetskåren.

Dela den här artikeln:

Utbildning

Framtiden för Erasmus +: Fler möjligheter

publicerade

on

Från en större budget till fler möjligheter för missgynnade människor, upptäck det nya Erasmus + -programmet.

Parlamentet antog Erasmus + -program för 2021-2027 den 18 maj. Erasmus + är ett flaggskepps EU-program som har visat sig vara framgångsrikt när det gäller att skapa möjligheter för unga människor och öka deras chanser att hitta ett jobb.

Ledamöterna förhandlade om ytterligare 1.7 miljarder euro för programmet, vilket hjälpte till att nästan fördubbla budgeten från perioden 2014--2020. Detta bör göra det möjligt för cirka 10 miljoner människor att delta i aktiviteter utomlands under de kommande sju åren, inklusive studenter, professorer, lärare och utbildare inom alla sektorer.

Du har nu möjlighet centrum för yrkesmässig kompetens, som föreslogs av parlamentsledamöter, är nu en del av det nya Erasmus +. Dessa internationella centra tillhandahåller kvalificerad yrkesutbildning så att människor kan utveckla användbara färdigheter inom viktiga sektorer.

Annons

Parlamentets prioriteringär programmet nu mer tillgängligt och mer inkluderande. Detta innebär att fler missgynnade kan delta och dra nytta av språkutbildning, administrativt stöd, mobilitet eller e-lärande.

I linje med EU: s prioriteringar kommer Erasmus + att fokusera på digitala och gröna övergångar och främja en hälsosam livsstil samt livslångt lärande för vuxna.

Vad är Erasmus +?

Annons

Erasmus + är ett EU-program som stöder möjligheter till utbildning, ungdomar och idrott i Europa. Det började som ett studentutbytesprogram 1987, men sedan 2014 erbjuder det också möjligheter för lärare, praktikanter och volontärer i alla åldrar.

Mer än nio miljoner människor har deltagit i Erasmus + -programmet under det senaste 30 år och nästan 940,000 personer gynnades av programmet enbart 2019. Programmet omfattar för närvarande 33 länder (alla 27 EU-länder samt Turkiet, Nordmakedonien, Serbien, Norge, Island och Liechtenstein) och är öppet för partnerländer över hela världen.

Enligt Europeiska kommissionen, en tredjedel av Erasmus + -praktikanterna erbjuds en position av företaget de utbildade sig i. Dessutom är arbetslösheten för ungdomar som studerat eller utbildat utomlands 23% lägre än deras icke-mobila kamrater fem år efter examen.

Hur man ansöker

Erasmus + har möjligheter till människor såväl som organisationer från hela världen.

Ansökningsförfarandet och förberedelserna kan variera beroende på vilken del av programmet du ansöker om. Upptäck mer information om det här.

Erasmus + 2021-2027 

Erasmus 

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Brexit

Den skotska regeringen kommenterar försök att stanna i Erasmus

publicerade

on

Ministrar har välkomnat stödet från cirka 150 parlamentsledamöter som har bett Europeiska kommissionen att undersöka hur Skottland kan fortsätta att delta i det populära Erasmus-utbytesprogrammet. Flytten kommer en vecka efter att minister för vidareutbildning och högre utbildning Richard Lochhead hade produktiva samtal med innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel för att utforska idén. Fram till förra året deltog över 2,000 skotska studenter, personal och elever i programmet årligen, där Skottland lockade proportionellt fler Erasmus-deltagare från hela Europa - och skickade fler i andra riktningen - än något annat land i Storbritannien.

Lochhead sa: ”Att förlora Erasmus är ett enormt slag för de tusentals skotska studenter, samhällsgrupper och vuxna elever - från alla demografiska bakgrunder - som inte längre kan leva, studera eller arbeta i Europa.” Det stänger också dörren för människor att komma till Skottland på Erasmus för att uppleva vårt land och vår kultur och det är glädjande att se den förlusten av möjligheter som erkänns av de 145 parlamentsledamöterna från hela Europa som vill att Skottlands plats i Erasmus ska fortsätta. Jag är tacksam mot Terry Reintke och andra parlamentsledamöter för deras ansträngningar och tackar dem för att de räckte ut vänskap och solidaritet till Skottlands ungdomar. Jag hoppas verkligen att vi kan lyckas.

”Jag har redan haft ett virtuellt möte med kommissionär Gabriel. Vi kom överens om att det är mycket beklagligt att dra sig tillbaka från Erasmus och vi kommer att fortsätta utforska tillsammans med EU hur man maximerar Skottlands fortsatta engagemang i programmet. Jag har också pratat med min walesiska regeringsmotsvarighet och gick med på att hålla nära kontakt. ”

Klicka här för mer information.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Utbildning

Kommissionen välkomnar politisk överenskommelse om Erasmus +

publicerade

on

Kommissionen har välkomnat den politiska överenskommelse som nåddes mellan Europaparlamentet och EU: s medlemsstater om det nya Erasmus + Program (2021-2027). Trilogförhandlingarna har nu avslutats i avvaktan på att Europaparlamentet och rådet slutgiltigt godkänner lagtexterna. Att främja vår europeiska livsstil Vice president Margaritis Schinas sa: ”Erasmus är Europas mest emblematiska program, juvelen i vår krona. Erasmus-generationerna representerar kärnan i vårt europeiska sätt att leva. Enhet i mångfald, solidaritet, rörlighet, stöd för Europa som ett område med fred, frihet och möjligheter. Med dagens avtal är vi redo för nästa och större Erasmus-generationer. ”

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sa: ”Jag välkomnar den politiska överenskommelsen om det nya Erasmus + -programmet. Erasmus + är ett av våra flaggskeppsprogram. Under de senaste tre decennierna har deltagande i Erasmus + ökat den personliga, sociala och professionella utvecklingen hos över 10 miljoner människor, nästan hälften av dem mellan 2014 och 2020. Med nästan dubbelt så mycket budget för nästa programperiod kommer vi nu att arbeta för 10 miljoner fler under de närmaste sju åren. ”

Erasmus + är ett av de mest framgångsrika EU-initiativen hittills. Sedan starten 1987 har programmet utvidgats till att omfatta alla utbildnings- och utbildningsområden, allt från förskoleundervisning och vård och skolutbildning till yrkesutbildning, högre utbildning och vuxenutbildning. Det har gynnat mer än 10 miljoner människor. Med en särskild budget på 24.5 miljarder euro i löpande priser och en ytterligare påfyllning på 1.7 miljarder euro i 2018-priser kommer det nya programmet inte bara att vara mer inkluderande och innovativt utan också mer digitalt och grönare. Du hittar pressmeddelandet här.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa
Annons
Annons

trend