Anslut dig till vårt nätverk!

Egypten

Kommissionär Simson besöker Egypten för att diskutera energisäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I dag (13 februari), kommissionsledamot med ansvar för energi Kadri Simson (avbildad) kommer att vara i Egypten för att diskutera den globala energisäkerhetssituationen med partners och föra arbetet med trilateralt samförståndsavtal undertecknat mellan EU, Egypten och Israel för att stödja vår REPowerEU-plan för att minska Europas import av rysk gas. Kommissionären kommer att träffa Tarek El Molla, Egyptens minister för olje- och mineraltillgångar, och Israel Katz, Israels energiminister, för att främja genomförandet av MoU som undertecknades i juni förra året.

Kommissionären kommer också att delta i Egypten Petroleum Show och utställning Strategisk konferens 2023 anordnad av Egyptens president Abdel Fattah El-Sisi. Evenemanget sammankallar regeringsrepresentanter och energiindustriledare från Afrika och Medelhavsområdet för att diskutera energiomställningen. Kommissarie Simson kommer att hålla ett huvudtal och delta i en paneldiskussion om "Hantera utbud och efterfrågan i instabila tider – stödja globala ekonomier och energisäkerhet" med den egyptiske ministern för olje- och mineraltillgångar, Tarek El Molla, och kommissionären för energi och infrastruktur. Afrikanska unionens kommission, Amani Abou Zeid. I Kairo kommer kommissionären att träffa minister El Molla bilateralt och med generalsekreteraren för EastMed Gas Forum, Osama Mobarez.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend