Anslut dig till vårt nätverk!

Egypten

Kommissionär Simson besöker Egypten för att diskutera energisäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

I dag (13 februari), kommissionsledamot med ansvar för energi Kadri Simson (avbildad) kommer att vara i Egypten för att diskutera den globala energisäkerhetssituationen med partners och föra arbetet med trilateralt samförståndsavtal undertecknat mellan EU, Egypten och Israel för att stödja vår REPowerEU-plan för att minska Europas import av rysk gas. Kommissionären kommer att träffa Tarek El Molla, Egyptens minister för olje- och mineraltillgångar, och Israel Katz, Israels energiminister, för att främja genomförandet av MoU som undertecknades i juni förra året.

Kommissionären kommer också att delta i Egypten Petroleum Show och utställning Strategisk konferens 2023 anordnad av Egyptens president Abdel Fattah El-Sisi. Evenemanget sammankallar regeringsrepresentanter och energiindustriledare från Afrika och Medelhavsområdet för att diskutera energiomställningen. Kommissarie Simson kommer att hålla ett huvudtal och delta i en paneldiskussion om "Hantera utbud och efterfrågan i instabila tider – stödja globala ekonomier och energisäkerhet" med den egyptiske ministern för olje- och mineraltillgångar, Tarek El Molla, och kommissionären för energi och infrastruktur. Afrikanska unionens kommission, Amani Abou Zeid. I Kairo kommer kommissionären att träffa minister El Molla bilateralt och med generalsekreteraren för EastMed Gas Forum, Osama Mobarez.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend