Anslut dig till vårt nätverk!

Solenergi

Solar Impulse Foundation lanserar en "Solutions Guide for Cities" för att hjälpa städer att nå en guide för nettonollmål som presenterades vid COP27

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Inför Solutions and Cities thematic Day på den internationella klimatkonferensen COP 27, lanserar Solar Impulse Foundation sin innovativa Solutions Guide for Cities, en sammanställning av cleantech-lösningar utformade för att hjälpa stadscentra att snabbt bygga ett robust klimatreduceringsprogram. Guiden kommer att introduceras officiellt under Europeiska kommissionens virtuella program för COP 27 och kan följas i ett livewebinar som utforskar hur städer kan låsa upp möjligheterna i sin ekologiska omställning.

Lissabon kommer att vara en av de första pilotstäderna för guiden. Andra intresserade städer inkluderar Stockholm, Genève och Parisregionen (Île-de-France). Carlos Moedas, Lissabons borgmästare förklarade: "Som borgmästare i Lissabon är jag stolt och engagerad i att stödja Solutions for Cities-initiativet som Solar Impulse Foundation leder. Städer har unika förutsättningar att tillhandahålla en hållbar ekonomisk modell där ren energi tjänar våra medborgares behov, särskilt de mest utsatta. Lissabon har åtagit sig att leverera den hållbara strategin med ny teknik och innovativa lösningar. För att uppnå det, räknar jag med stödet från Solar Impulse Foundation och min vän Bertrand Piccards obevekliga beslutsamhet.

"Vår Foundation har identifierat mer än 1,400 XNUMX tekniska lösningar som finns idag för att skydda miljön på ett ekonomiskt lönsamt sätt, men världen rör sig inte tillräckligt snabbt för att skaffa de implementeringar som behövs för att nå koldioxidneutralitet", säger Bertrand Piccard, grundare och ordförande. Solar Impuls Foundation.

"Städer är de primära generatörerna av ekonomisk aktivitet och samtidigt är de ansvariga för tre fjärdedelar av de globala koldioxidutsläppen. Vår lösningsguide för städer visar hur lösningar kan implementeras på ett lönsamt sätt för att hjälpa till att påskynda deras avkolningsplaner."

Bland de lösningar som granskats och märkts av Solar Impulse Foundation som både rena och lönsamma, valde stiftelsen ett urval av 188 som effektivt löser viktiga utmaningar för städers koldioxidutsläpp och hade verkliga fallstudier av implementering i +130 kommuner och 28 länder. Solar Impulse-identifierade lösningar för städer inkluderar mer miljövänliga byggmaterial som återvunnen betong gjord av bearbetad blandad granulerad demolerad bråte, effektiva biobaserade isoleringspaneler, antireflex- och värmehanterande glas för fönster, gråvattenåtervinning eller urban vegetaliseringsoptimeringsprogramvara, fordon -till-nät, geotermisk lagring och geotermiska luft-vattenvärmepumpar, samt ofta förbisedda men mycket effektiva energieffektiviseringsåtgärder.

Trots den ökande känslan av brådska har de flesta städer inte börjat planera för noll, eftersom de saknar analys av nyckelsektorer som bidrar till deras utsläpp, inte har tillgång till de mest relevanta teknikerna och lösningarna och har svårt att prioritera sina ansträngningar. Guiden tar upp dessa kärnfrågor genom att visa var åtgärder kan vidtas i värdekedjorna i fem huvudsektorer som är nära sammanlänkade med en stads ekosystem: Energi- och kraftnätskonstruktion och byggnader, Mobilitet och logistik, Avfallshantering och Vatten och stadsinfrastruktur.

Den beskriver och tar upp de otaliga "smärtpunkter" som stadsledare möter när de hanterar sin ekologiska omställning, inklusive betydande vägspärrar för adoption. Guiden använder sig av en unik "bottom-up approach", som utnyttjar cleantech-innovatörers kunskap om sina kunders adoptionsbarriärer och lyfter fram deras framgångshistorier för att inspirera till klimatåtgärder. "Vi tror att de aktörer som är mest angelägna om att öka användningen av klimatlösningar är de som kan göra affärer av det", fortsatte Piccard. "Ändå inser vi att lösningarna och deras kapacitet bara är en del av pusslet. Målet är att modernisera det rättsliga ramverket för att skapa ett behov av att dra ut lösningarna till marknaden.”

Annons

För att hjälpa till med denna uppgift bjöd Solar Impulse Foundation in andra organisationer, även kallade "systemic enablers", att gå med i initiativet och dela med sig av sina bästa praxis för att gå från urban vision till antagande av lösningar. Dessa grupper, inklusive World Wildlife Foundation, International Council for Local Environmental Initiatives (ICLEI) och NetZeroCities Climate, bland andra, har arbetat med dessa krav i många år och kommer att hjälpa städer att implementera lösningar från guiden.

Om Bertrand Piccard
En pionjäranda och en inflytelserik röst för att uppmuntra implementering av effektiva lösningar. Som en av de första, redan på 2000-talet, som betraktade ekologi genom lönsamhetens lins, anses Bertrand Piccard vara en opinionsbildare på temat innovation och hållbarhet. Ordförande för Solar Impulse Foundation, han främjar kvalitativ tillväxt genom att visa den ekonomiska potentialen hos ren teknik. Han fördömer det absurda med förorenande och ineffektiva system som fortfarande används alltför ofta idag, och förespråkar en modernisering av det rättsliga ramverket för att underlätta tillgången till marknaden för effektiva lösningar. Hans röst hörs inom de största institutionerna, som FN, Europeiska kommissionen, World Economic Forum... och hans engagemang har gett honom flera nomineringar, som Champion of the Earth och FN:s goodwillambassadör.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend