Anslut dig till vårt nätverk!

Solenergi

Solar Impulse Foundation lanserar en "Solutions Guide for Cities" för att hjälpa städer att nå en guide för nettonollmål som presenterades vid COP27

DELA MED SIG:

publicerade

on

Inför Solutions and Cities thematic Day på den internationella klimatkonferensen COP 27, lanserar Solar Impulse Foundation sin innovativa Solutions Guide for Cities, en sammanställning av cleantech-lösningar utformade för att hjälpa stadscentra att snabbt bygga ett robust klimatreduceringsprogram. Guiden kommer att introduceras officiellt under Europeiska kommissionens virtuella program för COP 27 och kan följas i ett livewebinar som utforskar hur städer kan låsa upp möjligheterna i sin ekologiska omställning.

Lisbon will be one of the first pilot cities for the Guide. Other interested cities include Stockholm, Geneva, and the Paris region (Île-de-France). Carlos Moedas, The Mayor of Lisbon declared: “As Mayor of Lisbon, I am proud and committed to endorsing the Solutions for Cities Initiative that the Solar Impulse Foundation is leading. Cities are uniquely placed to provide a sustainable economic model where clean energy serves the needs of our citizens, in particular the most vulnerable. Lisbon is committed to delivering that sustainable approach with new technologies and innovative solutions. To achieve that, I count on the support of the Solar Impulse Foundation and the relentless determination of my friend Bertrand Piccard.

"Vår Foundation har identifierat mer än 1,400 XNUMX tekniska lösningar som finns idag för att skydda miljön på ett ekonomiskt lönsamt sätt, men världen rör sig inte tillräckligt snabbt för att skaffa de implementeringar som behövs för att nå koldioxidneutralitet", säger Bertrand Piccard, grundare och ordförande. Solar Impuls Foundation.

"Städer är de primära generatörerna av ekonomisk aktivitet och samtidigt är de ansvariga för tre fjärdedelar av de globala koldioxidutsläppen. Vår lösningsguide för städer visar hur lösningar kan implementeras på ett lönsamt sätt för att hjälpa till att påskynda deras avkolningsplaner."

Among the solutions vetted and labeled by the Solar Impulse Foundation as both clean and profitable, the foundation selected a sample of 188 that are effectively solving key challenges for cities’ decarbonization and had real life case studies of implementation across +130 municipalities and 28 countries. Solar Impulse-identified solutions for cities include more environmentally friendly building materials such as recycled concrete made of processed mixed granulated demolished rubble, efficient bio based insulation panels, anti-glare and heat managing glass for windows, greywater recycling or urban vegetalization optimization software, vehicle-to-grid, geothermal storage and geothermal air-water heat pumps, as well as often overlooked but highly effective energy efficiency measures.

Trots den ökande känslan av brådska har de flesta städer inte börjat planera för noll, eftersom de saknar analys av nyckelsektorer som bidrar till deras utsläpp, inte har tillgång till de mest relevanta teknikerna och lösningarna och har svårt att prioritera sina ansträngningar. Guiden tar upp dessa kärnfrågor genom att visa var åtgärder kan vidtas i värdekedjorna i fem huvudsektorer som är nära sammanlänkade med en stads ekosystem: Energi- och kraftnätskonstruktion och byggnader, Mobilitet och logistik, Avfallshantering och Vatten och stadsinfrastruktur.

It details and addresses the myriad “pain points” that city leaders face in managing their ecological transition, including significant adoption roadblocks. The Guide utilises a unique ‘bottoms up approach’, leveraging cleantech innovators’ knowledge of their clients’ adoption barriers and highlights their success stories to inspire climate action. “We believe the players that are most eager to boost climate solutions adoption are the ones that can make a business out of it,” continued Piccard. “Yet we recognise that the solutions and their capabilities are only part of the puzzle. The goal is to modernise the legal framework in order to create a need to pull the solutions to the market.”

Annons

För att hjälpa till med denna uppgift bjöd Solar Impulse Foundation in andra organisationer, även kallade "systemic enablers", att gå med i initiativet och dela med sig av sina bästa praxis för att gå från urban vision till antagande av lösningar. Dessa grupper, inklusive World Wildlife Foundation, International Council for Local Environmental Initiatives (ICLEI) och NetZeroCities Climate, bland andra, har arbetat med dessa krav i många år och kommer att hjälpa städer att implementera lösningar från guiden.

Om Bertrand Piccard
En pionjäranda och en inflytelserik röst för att uppmuntra implementering av effektiva lösningar. Som en av de första, redan på 2000-talet, som betraktade ekologi genom lönsamhetens lins, anses Bertrand Piccard vara en opinionsbildare på temat innovation och hållbarhet. Ordförande för Solar Impulse Foundation, han främjar kvalitativ tillväxt genom att visa den ekonomiska potentialen hos ren teknik. Han fördömer det absurda med förorenande och ineffektiva system som fortfarande används alltför ofta idag, och förespråkar en modernisering av det rättsliga ramverket för att underlätta tillgången till marknaden för effektiva lösningar. Hans röst hörs inom de största institutionerna, som FN, Europeiska kommissionen, World Economic Forum... och hans engagemang har gett honom flera nomineringar, som Champion of the Earth och FN:s goodwillambassadör.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend