Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

#Windpower kritar fram fler starka siffror

DELA MED SIG:

publicerade

on

vindkraftverk-huvudbildGlobal Wind Energy Council släppte sin årliga marknadsstatistik idag (10 februari): 2016 års marknad var mer än 54 GW, vilket ger den totala globala installerade kapaciteten till nästan 487 GW. Leds av Kina, USA, Tyskland och Indien; och med förvånansvärt starka visningar från Frankrike, Turkiet och Nederländerna var den globala marknaden ändå mindre än 2015 års rekordsumma.
“Vindkraften fortsätter att växa med tvåsiffriga tal; men vi kan inte förvänta oss att branschen ska sätta ett nytt rekord varje år”, säger Steve Sawyer, GWEC:s generalsekreterare. "Kinesiska installationer var imponerande 23,328 2015 MW, även om detta var mindre än 30 års spektakulära 2017 GW, som drevs av förestående sänkningar av inmatningstullarna. Dessutom mattas den kinesiska efterfrågan på el, och nätet kan inte hantera volymen av nya vindkraftstillskott; även om vi förväntar oss att marknaden tar fart igen under 2016.” Den kinesiska offshoremarknaden började vad många hoppas är sektorns efterlängtade start 3, där Kina passerade Danmark för att nå XNUMX:e plats i den globala offshore-rankingen, efter Storbritannien och Tyskland.

Amerikanska installationer (8,203 2015 MW) var nästan lika med 82 års starka marknad, vilket förde USA totalt till mer än 100,000 GW. Den amerikanska industrin sysselsätter nu mer än 18 2017 personer och har mer än 702 GW under uppbyggnad eller i avancerade stadier av utveckling, ett förebud för en stark marknad igen 454. Kanada (XNUMX MW) och Mexiko (XNUMX MW) visade solida men blygsamma uppgångar .

Indien satte ett nytt nationellt rekord med 3,612 2016 MW nya installationer, 4:s fjärde största marknad; detta ger landets totala kapacitet på 28,700 4 MW, vilket också befäster sin fjärde plats i totala kumulativa installationer. "Vi har stora förväntningar på den indiska marknaden", fortsatte Sawyer, "och vi ser fram emot att se offshore göra ett bidrag i Indien under de närmaste åren."

Europa hade ett förvånansvärt starkt år, med tanke på den politiska osäkerhet som plågar regionen, med blygsamma vinster med en årlig marknad på 13,926 28 MW varav EU-12,491 bidrog med 5,443 50 MW. Tyskland hade också ytterligare ett starkt år, med att installera 1,500 1 MW för att få sin totala kapacitet till mer än 1,387 GW, bara det tredje landet som nådde den milstolpen. Frankrike hade ett starkt år med mer än 10 887 MW och Turkiet bröt XNUMX GW-barriären för första gången och installerade XNUMX XNUMX MW. Nederländerna kom in på den globala topp XNUMX när det gäller årsmarknad för första gången, med XNUMX MW, varav de flesta var offshore.

"Kostnaden för vindkraft fortsätter att sjunka, och detta är särskilt fallet för den europeiska offshoresektorn, som har nått och överträffat sina prismål för 2020 med avsevärd marginal och fem år tidigare", enligt Sawyer.

Brasilien ledde återigen den latinamerikanska marknaden, även om landets politiska och ekonomiska problem resulterade i en marknad som knappt klarade 2 GW (2,014 10 MW), men som ändå pressade landet över 10,740 GW-strecket när det avslutade året med 513 1,424 MW. Chile gjorde ett rekordår med 365 MW installerade, vilket ger landets totala kapacitet på 1,210 93 MW, och Uruguay lade till 50 MW för en total på 20 2016 MW vid årets slut. Peru (1,400 MW), Dominikanska republiken (XNUMX MW) och Costa Rica (XNUMX MW) hade också betydande installationer förra året. Även om Argentina inte hade några nya installationer under XNUMX, har landet nu en solid pipeline på mer än XNUMX XNUMX MW som kommer att byggas ut under de kommande åren.

Afrika var tyst, med endast 418 MW installerade i Sydafrika, vars program för förnybar kraft för närvarande hålls som gisslan för en maktkamp mellan presidenten, hans kumpaner och Eskom å ena sidan; och energitillsynsmyndigheten, ministeriet och industrin å den andra. På andra håll hade Marocko en framgångsrik auktion för 800+ MW vindkraft som kommer att byggas ut under de kommande åren, bygget var nästan färdigt på Lake Turkana-projektet i Kenya; men Egyptens förnybara ambitioner verkar ha fastnat för tillfället.

Annons

Asien och Stillahavsområdet var också tyst, med endast Australien som utökade kapaciteten (140 MW) även om det finns tecken på en stark återupplivning på den australiensiska marknaden.

"Sammantaget är branschen i ganska bra form", avslutade Sawyer, "med nya marknader som växer fram i Afrika, Asien och Latinamerika, och de traditionella marknaderna i Kina, USA och Tyskland fortsätter att utvecklas väl. Vi ser fram emot ett starkt 2017.”

Mer information

Ladda ner hela rapporten här

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend