Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

#Windpower Chalks upp mer starka siffror

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

vindturbiner-main-imageGlobal Wind Energy Council släppte sin årliga marknadsstatistik idag (10 februari): 2016-marknaden var mer än 54 GW, vilket tog den totala globala installerade kapaciteten till nästan 487 GW. Leds av Kina, USA, Tyskland och Indien; och med förvånansvärt starka visningar från Frankrike, Turkiet och Nederländerna var den globala marknaden ändå mindre än 2015s rekordtotal.
"Vindkraften fortsätter att växa med två siffror; men vi kan inte förvänta oss att industrin ska sätta ett nytt rekord varje år", säger Steve Sawyer, GWEC: s generalsekreterare. "Kinesiska installationer var imponerande 23,328 2015 MW, även om detta var mindre än 30: s spektakulära 2017 GW, som drivs av förestående inmatningstullsänkningar. Dessutom ökar efterfrågan på kinesisk el och nätet kan inte hantera volymen av nya tillägg av vindkapacitet, även om vi förväntar oss att marknaden tar fart igen 2016. " Den kinesiska offshore-marknaden började vad många hoppas är sektorns efterlängtade start 3, med Kina som passerade Danmark för att uppnå XNUMX: e plats på den globala offshore-rankingen, efter Storbritannien och Tyskland.

USA: s installationer (8,203 2015 MW) var nästan lika med 82: s starka marknad, vilket uppgick till mer än 100,000 GW i USA. Den amerikanska industrin sysselsätter nu mer än 18 2017 anställda och har mer än 702 GW under uppbyggnad eller i avancerade utvecklingsstadier, vilket är en förutsägare för en stark marknad igen 454. Kanada (XNUMX MW) och Mexiko (XNUMX MW) uppvisade solida men blygsamma vinster .

Indien satte ett nytt nationellt rekord med 3,612 MW nya installationer, 2016: s 4: e största marknad; Detta uppnår landets totala 28,700 MW och konsoliderar dess 4: e position i totala kumulativa installationer också. "Vi har stora förväntningar på den indiska marknaden", fortsatte Sawyer, "och vi ser fram emot att se offshore bidra i Indien de närmaste åren."

Annons

Europa hade ett förvånansvärt starkt år, med tanke på den politiska osäkerheten som plågar regionen och skickar blygsamma vinster med en årlig marknad på 13,926 MW, varav EU-28 bidrog till 12,491 MW. Tyskland hade också ett annat starkt år och installerade 5,443 MW för att få sin totala kapacitet till mer än 50 GW, bara tredjelandet för att nå den milstolpen. Frankrike hade ett starkt år med mer än 1,500 MW, och Turkiet bröt 1 GW-barriären för första gången och installerade 1,387 MW. Nederländerna gick in i den globala toppen 10 när det gäller den årliga marknaden för första gången, med 887 MW, varav de flesta var offshore.

"Kostnaden för vindkraft fortsätter att sjunka, och detta är särskilt fallet för den europeiska offshore-sektorn, som har uppnått och överskridit sina prismål för 2020 med en betydande marginal och fem år tidigt", enligt Sawyer.

Brasilien ledde återigen marknaden i Latinamerika, även om landets politiska och ekonomiska elände resulterade i en marknad som knappt rensade 2 GW (2,014 10 MW), men som fortfarande pressade landet över 10,740 GW-märket när det slutade året med 513 1,424 MW. Chile postade ett rekordår med 365 MW installerat, vilket gjorde landets totala till 1,210 93 MW och Uruguay tillförde 50 MW för ett årsslut på totalt 20 2016 MW. Peru (1,400 MW), Dominikanska republiken (XNUMX MW) och Costa Rica (XNUMX MW) hade också betydande installationer förra året. Medan Argentina inte hade några nya installationer XNUMX, har det nu en solid rörledning på mer än XNUMX MW som kommer att byggas ut under de närmaste åren.

Annons

Afrika var tyst, med endast 418 MW installerat i Sydafrika, vars program för förnybar kraft för närvarande hålls gisslan för en maktkamp mellan presidenten, hans kamrater och Eskom å ena sidan; och energiregulatorn, ministeriet och industrin å andra sidan. På andra håll hade Marocko en framgångsrik auktion för 800+ MW vind som kommer att byggas ut under de kommande åren, byggandet var nästan klart på Lake Turkana-projektet i Kenya; men Egyptens förnybara ambitioner verkar sitta fast för tillfället.

Asien och Stillahavsområdet var också tyst, med endast Australien som lägger till kapacitet (140 MW) även om det finns tecken på en stark återupplivning på den australiska marknaden.

"Sammantaget är branschen i ganska god form", avslutade Sawyer, "med nya marknader som växer fram i Afrika, Asien och Latinamerika och de traditionella marknaderna i Kina, USA och Tyskland fortsätter att utvecklas väl. Vi ser fram emot en stark 2017. "

Mer information

Ladda ner hela rapporten här

Miljö

Ozonhålet på södra halvklotet överträffar Antarktis storlek

publicerade

on

Copernicus Atmosphere Monitoring Service följer noga Antarktisregionen för att övervaka utvecklingen av årets ozonhål över Sydpolen, som nu har nått en omfattning som är större än Antarktis. Efter en ganska standardstart har ozonhålet 2021 vuxit avsevärt den senaste veckan och är nu större än 75 % av ozonhålen vid det skedet under säsongen sedan 1979.

Forskare från Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) har noga följt utvecklingen av årets antarktiska ozonhål. På Internationella dagen för bevarande av ozonskiktet (16 september) CAMS gav en första statusuppdatering av det stratosfäriska hålet som uppträder varje år under Australiska våren och ozonskiktet som skyddar jorden från de skadliga egenskaperna hos solstrålar. CAMS genomförs av European Center for Medium-Distance Weather Forecasts på uppdrag av Europeiska kommissionen med finansiering från EU.

Vincent-Henri Peuch, chef för Copernicus Atmosphere Monitoring Service, sa: ”I år utvecklades ozonhålet som förväntat i början av säsongen. Det verkar ganska likt fjolårets, som inte heller var riktigt exceptionellt i september, men sedan förvandlades till ett av de längsta ozonhålen i vårt datarekord senare under säsongen. Nu visar våra prognoser att årets hål har utvecklats till ett ganska större än vanligt. Virveln är ganska stabil och stratosfäriska temperaturer är ännu lägre än förra året. Vi tittar på ett ganska stort och potentiellt också djupt ozonhål. ”

CAMS operativa övervakning av ozonskiktet använder datormodellering i kombination med satellitobservationer på liknande sätt som väderprognoser för att ge en heltäckande tredimensionell bild av ozonhålets tillstånd. För det kombinerar CAMS effektivt olika delar av tillgänglig information. En del av analysen består av observationer av den totala ozonkolonnen från mätningar i den ultraviolett-synliga delen av solspektret. Dessa observationer är av mycket hög kvalitet men är inte tillgängliga i regionen som fortfarande ligger i polarnatten. En annan uppsättning observationer ingår, som ger avgörande information om ozonlagrets vertikala struktur, men har begränsad horisontell täckning. Genom att kombinera totalt fem olika källor och sammanföra dem med sin sofistikerade numeriska modell kan CAMS ge en detaljerad bild av ozonfördelningen med konsekvent total kolumn, profil och dynamik. Mer information i bifogat pressmeddelande.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copernicus är en del av Europeiska unionens rymdprogram, med finansiering från EU, och är dess flaggskeppsprogram för jordobservation, som fungerar genom sex tematiska tjänster: Atmosfär, marina, mark, klimatförändringar, säkerhet och nödsituationer. Den levererar fritt tillgänglig driftsdata och tjänster som ger användarna tillförlitlig och aktuell information om vår planet och dess miljö. Programmet samordnas och förvaltas av Europeiska kommissionen och genomförs i partnerskap med medlemsstaterna, European Space Agency (ESA), European Organization for Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT), European Center for Medium-Distance Weather Forecasts ( ECMWF), EU -byråer och Mercator Océan, bland andra. ECMWF driver två tjänster från EU: s Copernicus Earth observation program: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) och Copernicus Climate Change Service (C3S). De bidrar också till Copernicus Emergency Management Service (CEMS), som genomförs av EU Joint Research Council (JRC). European Center for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) är en oberoende mellanstatlig organisation som stöds av 34 stater. Det är både ett forskningsinstitut och en 24/7 operativ tjänst som producerar och sprider numeriska väderprognoser till sina medlemsstater. Dessa uppgifter är fullt tillgängliga för de nationella meteorologiska tjänsterna i medlemsstaterna. Superdatoranläggningen (och tillhörande dataarkiv) på ECMWF är en av de största i sin typ i Europa och medlemsstaterna kan använda 25% av sin kapacitet för sina egna ändamål. ECMWF utökar sin plats i sina medlemsstater för vissa aktiviteter. Förutom ett huvudkontor i Storbritannien och Computing Center i Italien kommer nya kontor med fokus på aktiviteter som bedrivs i partnerskap med EU, som Copernicus, att finnas i Bonn, Tyskland från sommaren 2021.

Fortsätt läsa

Klimatförändring

Tyskt val: Hungerstrejkare vill ha större åtgärder mot klimatförändringarna

publicerade

on

En grupp ungdomar är inne i den tredje veckan av en hungerstrejk i Berlin och hävdar att Tysklands politiska partier inte hanterar klimatförändringarna på ett adekvat sätt inför denna månads allmänna val., skriver Jenny Hill, Klimatförändring.

Demonstranterna - mellan 18 och 27 år - har lovat att fortsätta sin hungerstrejk tills de tre ledande kandidaterna som tävlar om att ersätta Angela Merkel kommer överens om att träffa dem.

Det finns en dämpad atmosfär bland de små tälten och handmålade banderoller nära tyska kansliet i Berlin.

Annons

De sex unga som har varit i hungerstrejk i mer än två veckor säger att de känner sig svaga.

Som 27 -åring är Jacob Heinze den äldsta av demonstranterna här (arrangörerna säger att fyra andra personer har anslutit sig till hungerstrejken utanför lägret). Han talar långsamt, uppenbarligen kämpar för att koncentrera sig, men sa till BBC att medan han är rädd för konsekvenserna av hans "obestämda hungerstrejk", är hans rädsla för klimatförändringar större.

"Jag har redan sagt till mina föräldrar och mina vänner att det finns en chans att jag inte kommer att se dem igen", sa han.

Annons

"Jag gör det här för att våra regeringar misslyckas med att rädda den unga generationen från en framtid som är bortom fantasi. Vilket är fruktansvärt. Vi kommer att möta krig om resurser som vatten, mat och mark och detta är redan en verklighet för många människor i världen. "

Med mindre än två veckor till Tysklands allmänna val kräver Jacob och hans demonstranter att de tre ledande kandidaterna ska ersätta Angela Merkel som tysk förbundskansler kommer och pratar med dem.

Hungerstrejkare efter klimatpolitiken i Berlin, 2021

Klimatförändringar är utan tvekan den största valfrågan här. Tyska politiker har påverkats av massgataprotesterna från unga klimataktivister de senaste åren, men sommarens dödliga översvämningar i västra landet har också fokuserat allmänhetens oro.

Trots det, säger hungerstrejkarna, föreslår inget av de viktigaste politiska partierna - inklusive Miljöpartiet - lämpliga åtgärder för att lösa problemet.

"Inget av deras program tar hänsyn till de faktiska vetenskapliga fakta hittills, särskilt inte faran med att tippa (stora irreversibla klimatförändringar) och det faktum att vi är väldigt nära att nå dem", säger taleskvinnan Hannah Luebbert.

Hon säger att demonstranterna vill att Tyskland inrättar en så kallad medborgarmöte - en grupp människor som valts för att återspegla alla delar av samhället - för att hitta lösningar.

"Klimatkrisen är också en politisk kris och kanske en kris i vår demokrati, eftersom uppläggningen med val vart fjärde år och det stora inflytandet från lobbyister och ekonomiska intressen inom våra parlament leder ofta till att ekonomiska intressen är viktigare än vår civilisation, vår överlevnad, säger Luebbert.

"Sådana medborgarstämmor påverkas inte av lobbyister och det är inte politiker där som är rädda för att inte bli omvalda, det är bara människor som använder sin rationalitet."

En vy över ett klimataktivisters läger nära Reichstag -byggnaden den 12 september 2021 i Berlin, Tyskland.
Hungerstrejkarna säger att ingen av kandidaterna gör tillräckligt för att förhindra en klimatkatastrof

Hungerstrejkarna säger att endast en av förbundskanslerkandidaterna - Annalena Baerbock från Miljöpartiet - har svarat, men att hon pratade med dem via telefon snarare än att möta deras krav på ett offentligt samtal. Hon har vädjat till dem att avsluta hungerstrejken.

Men gruppen - som lockar till sig ökande publicitet - har lovat att fortsätta, även om de erkänner nöd av sina familjer och vänner.

Trots det, säger Jacob, stöder hans mamma honom.

"Hon är rädd. Hon är riktigt, riktigt rädd men hon förstår varför jag tar de här stegen. Hon gråter varje dag och ringer varje dag och frågar mig, är det inte bättre att sluta? Och vi kommer alltid till den punkt där vi säger nej, det är nödvändigt att fortsätta, sa han.

"Det är verkligen nödvändigt att väcka människor över hela världen."

Fortsätt läsa

Översvämningar

En person saknas fortfarande efter översvämningar i södra Frankrike

publicerade

on

By

Vind, hagel och regn blåser i Rodilhan, Gard, Frankrike 14 september 2021, i denna skärmgrepp från en video i sociala medier. @YLONA91/via REUTERS

En person rapporterades fortfarande försvunnen på tisdagen (14 september) efter att ett kraftigt regn drabbade Gard -regionen i södra Frankrike, säger inrikesminister Gerald Darmanin, som besökte området. skriver Dominique Vidalon och Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Andra personer som rapporterats försvunna har hittats, säger lokala myndigheter.

"Cirka 60 byar har delvis drabbats", sa Darmanin på BFM TV.

Annons

"Väderläget har förbättrats sedan mitt på eftermiddagen, men det kommer att förvärras igen över natten", sade regionens prefekt i ett uttalande och tillade att skolor i området skulle stängas på onsdagen (15 september).

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend