Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EAPM: En konferens "bro" till bättre hälsa under det slovenska EU-ordförandeskapet, registrera dig nu!

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Hälsningar, och här är vi med European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) senaste uppdatering. Innan vi går in på vad som har hänt sent under dessa testtider (ordspel avsedda) här är en snabb påminnelse om att registrering är öppen för vår virtuella EU-ordförandeskapskonferens, som äger rum torsdagen den 1 juli, skriver EAPM: s verkställande direktör Dr. Denis Horgan.

Berättigad "Brokonferens: innovation, allmänhetens förtroende och bevis: generera anpassning för att underlätta personlig innovation i hälso- och sjukvårdssystem - registrering öppen”Fungerar det som en överbryggande händelse mellan EU: s ordförandeskap i Portugal och Slovenien.

Vid sidan av våra många bra talare kommer deltagare att hämtas från ledande experter inom den personaliserade medicinen - inklusive patienter, betalare, sjukvårdspersonal plus industri, vetenskap, akademi och forskningsområdet. Vi kommer någon gång under dagen att diskutera det mesta eller allt vad vi kommer att prata om nedan. Konferensen är uppdelad i fem sessioner som täcker följande områden: 

  • Session 1: Generera anpassning i regleringen av personlig medicin: RWE och Citizen Trust
  • Session 2: Att slå prostatacancer och lungcancer - EU: s roll att slå cancer: Uppdatera slutsatserna från EU-rådet om screening
  • Session 3: Hälsokunnighet - Att förstå ägarskap och integritet för genetiska data
  • Session 4: Säkerställa patientens tillgång till avancerad molekylär diagnos

Varje session kommer att innehålla paneldiskussioner samt frågor och svar för att möjliggöra bästa möjliga deltagande för alla deltagare, så nu är det dags att registrera sig, häroch ladda ner din agenda här!

Ordförandeskapet för hälsa

Och den kommande konferensen knyter mycket väl till det inkommande slovenska ordförandeskapets prioritet, vilket i hög grad är en hälsofråga, sade landets EU-ambassadör Iztok Jarc den 10 juni talade vid ett evenemang som anordnades av European Policy Center. Diplomaten beskrev ordförandeskapet, som kommer att börja i början av juli, som ett "övergångs": en bro till en mycket hoppas att återvända till normalitet. Jarc sa att hoppet är att hålla ett ökande antal diplomatiska möten personligen med början i september, särskilt på hög nivå. 

Hälsovård de-'Luxe '

Luxemburg är värd för blockets hälsovårdsministrar dag två i rådet för sysselsättning, socialpolitik, hälsa och konsumentfrågor. De tre plankorna i hälsounionens lagstiftningsdokument kan diskuteras: Förslaget om ändring av förordningen om inrättande av Europeiska centrumet för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC) kommer att uppdateras, liksom förslaget om allvarliga gränsöverskridande hot För hälsan. Under tiden strävar det portugisiska ordförandeskapet att nå enighet i rådet under mötet om utkast till regler för att stärka Europeiska läkemedelsmyndighetens roll. 

Bättre tillgång till läkemedel är av största vikt, EU: s huvudstäder måste uppmana till följd av Luxemburgs ministrars möte 

Annons

EU måste anstränga sig mer för att säkerställa tillgång till rimligt prissatta läkemedel under hela blocket, enligt ett utkast till text författad av EU-ambassadörer. När det gäller rättvisa och tillgång till hälso- och sjukvård kan EU göra bättre. Ojämlikheten kring diagnos och tillgång till läkemedel och behandlingar kvarstår; Europeiska medborgare drar inte alla lika fördelar av universella hälso- och sjukvårdstjänster. Utöver dessa ojämlikheter kan man lägga till en annan: skillnaden i upptäckt och diagnos enligt sitt hemland. Således är canceröverlevnad ofta sämre för patienter i Östeuropa än de som behandlas i Västeuropa. Medlemsstaterna har inte samma förvaltningsverktyg till sitt förfogande eftersom de inte drar nytta av samma investeringskapacitet. 

I stället för att göra hållbara investeringar i samhällsbaserade tjänster och anläggningar och återupprätta lika tillgång till behandling och tidig upptäckt av sjukdomar går Europeiska kommissionen till en "Europa för digital hälsa" -modell och förlitar sig på "virtuella" samråd. baserad på en telemedicin eller telekirurgi. Ryan Reynolds vill destigmatisera psykisk hälsa ”Läkemedelsindustrin blir vinnaren i detta missvisade system, men vad är fördelarna för europeisk folkhälsa?” 

Mellan 2000 och 2008 ökade läkemedelsbristen med 20 procent, och enligt Europeiska kommissionen i april 2020 fortsatte dessa att öka. I Frankrike har till exempel leveransavbrott tredubblats på bara tre år. 

Mer än hälften av de bristande läkemedlen är avsedda för cancer, infektionssjukdomar och neurologiska störningar som epilepsi och Parkinsons sjukdom. Hur kan vi förklara dessa brister? Omlokaliseringen av produktionsanläggningar, särskilt aktiva ingredienser, till länder utanför Europa, har försvagat vår sjukvårdssuveränitet. Bland de lösningar som EU genomför är det viktigt att grossisterna tillhandahåller en pålitlig, kontrollerad distributionskedja för farmaceutiska produkter till apoteken. Vi har dock sett en ökning av alternativa och direkta distributionskanaler mellan läkemedelsindustrin och apotek.

Fokusera på egna misslyckanden, inte kommissionen

German Ledamot Peter Liese av Europeiska folkpartiet tror att individer bör fokusera på sina egna misslyckanden under pandemin snarare än kommissionens. Kommissionens vice ordförande Margaritis Schinas kommer att presentera ett dokument från kommissionen om tidiga lärdomar från pandemin. Liese pekade på MEP Beata Szydło, före detta polska premiärministern och vice ordförande European Conservatives and Reformists Group, som ett exempel: ”Hon kritiserade mycket Europeiska kommissionen, men sanningen är att det största problemet i detta avancerade köpeavtal med vaccinföretag var att vissa medlemsstater, och bland dem väldigt framträdande argumenterade den polska regeringen mot alla avtal med BioNTech / Pfizer. ” 

EU föreslår att systemet för vaccinexport utvidgas till september

Europeiska kommissionen föreslår att EU: s diplomater förlänger sitt tillfälliga godkännandeprogram för vaccin med ytterligare tre månader fram till september.  

Kommissionen har fattat beslutet att stödja olika vacciner baserat på en sund vetenskaplig bedömning, den använda tekniken och kapacitet att leverera hela EU. Vaccinutveckling är en komplex och lång process som normalt tar cirka tio år. Med vaccinstrategin stödde kommissionen ansträngningarna och effektiviserade utvecklingen, vilket resulterade i att säkra och effektiva vacciner distribuerades i EU i slutet av 10. Denna prestation krävde att man genomför kliniska prövningar parallellt med investeringar i produktionskapacitet för att kunna producera miljontals doser av ett framgångsrikt vaccin. Stränga och robusta auktoriseringsförfaranden och säkerhetsstandarder respekteras hela tiden.

EU-diplomater förväntas rösta om kommissionens förslag i fredags (18 juni).

Och EU-institutioner får cyberräkning ...

Europeiska kommissionen "förbereder också ett förslag för cybersäkerhet för EU: s institutioner, organ och byråer, vilket förväntas vara i oktober i år", berättade kommissionär Johannes Hahn för ledamöterna tidigare i veckan. En sådan proposition skulle fixa ett hål i kommissionens föreslagna NIS2-direktiv för cybersäkerhet i kritiska sektorer, som hälso- och sjukvård.

Och allt från EAPM för tillfället - njut av veckans start och glöm inte, nu är det dags att registrera sig för vår kommande konferens den 1 juli häroch ladda ner din agenda här. Ha en bra vecka

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend