Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Gemensamt uttalande från EU-institutioner: EU rensar vägen för EU: s digitala COVID-certifikat

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 14 juni deltog ordförandena för de tre EU-institutionerna, Europaparlamentet, EU-rådet och Europeiska kommissionen vid den officiella underteckningsceremonin för förordningen om EU: s digitala COVID-certifikat, vilket markerar slutet på lagstiftningsprocessen.

Vid detta tillfälle sa presidenterna David Sassoli och Ursula von der Leyen och premiärministern António Costa: ”EU: s digitala COVID-certifikat är en symbol för vad Europa står för. Av ett Europa som inte vacklar när det prövas. Ett Europa som förenas och växer när man möter utmaningar. Vår union visade igen att vi fungerar bäst när vi arbetar tillsammans. EU: s digitala COVID-certifikatförordning avtalades mellan våra institutioner på rekordtiden på 62 dagar. Medan vi arbetade igenom lagstiftningsprocessen byggde vi också den tekniska ryggraden i systemet, EU-gatewayen, som är live sedan den 1 juni.

"Vi kan vara stolta över denna stora prestation. Det Europa som vi alla känner och som vi alla vill ha tillbaka är ett Europa utan hinder. EU-certifikatet kommer återigen att göra det möjligt för medborgarna att njuta av detta mest påtagliga och omhuldade av EU-rättigheter - rätten till frihet Undertecknat i lag idag, kommer det att göra det möjligt för oss att resa säkrare i sommar. Idag bekräftar vi igen att ett öppet Europa råder. ”

Det fullständiga uttalandet är tillgängligt nätet och du kan se signeringsceremonin den EbS.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend