Anslut dig till vårt nätverk!

Spot

Det kommer att finnas många Snowdens

DELA MED SIG:

publicerade

on

Intervju-Secrets resize

USA kommer att behöva vänja sig vid att Ryssland och Kina använder sina ekonomiska muskler tillsammans och visar att de kommer att vara topphundar om ytterligare 10 år. Det spelar ingen roll vad som händer nu, eftersom västvärlden har kastat bort det under de senaste sex decennierna. Jag tror att de kallar det politisk självbelåtenhet och där alla imperier har fallit för att politiker har tagit fel beslut och alienerat sitt folk i processen.

USA är inte annorlunda. Problemet är hur världen blir när Ryssland och Kina styr världen och har en ny global valuta, något som de har arbetat tillsammans med i tio år nu bakom kulisserna? Även västerländska Nobelekonomer har varit avgörande för detta framtida monetära tillstånd och tror inte att vi i väst kommer att gilla slutresultatet, även om vi fortfarande har en militärmaskin som inte vågar släppa lös sina vapen.

Vi har nu våra händer helt bundna ekonomiskt med tiotals biljoner skulder som vi aldrig kommer att kunna betala av och där det enda sättet som vi någonsin kommer att ta oss ur dessa framtida kedjor, om vi kan i framtiden, är att vi har att tydligt börja tänka annorlunda. Men kommer vi? Jag tvivlar starkt på att de som fattar alla våra fruktansvärda politiska beslut fortfarande kommer att tas om hand från vaggan till graven och orkestrerar västvärldens ständiga förfall. För som vanligt kommer bara folket att betala dyrt i reala termer i väst för våra politiska klassers ständiga oduglighet och deras personliga belöningar.

Annons

Snowden är därför bara ett symptom på den utspelade bilden och en indikation på att västerländska regeringar kommer att täcka upp ännu mer när vi går längre och längre in i tillbakagång under decenniet. Det kommer att finnas många Snowdens kan jag försäkra er under de kommande åren. Tråkigt när det kunde ha varit så väldigt, väldigt annorlunda.

Dr David Hill, World Innovation Foundation

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend