Anslut dig till vårt nätverk!

Cyber-spionage

NCT Briefing: Cyberspionage: Mot internationell cyberkrigföring?

DELA MED SIG:

publicerade

on

NCTbriefingbanner41I samarbete med IB Konsultverksamhet, EU-Reporter lanserade nyligen en serie kostnadsfria informationsmöten om icke-konventionella hot (NCT) i Bryssel kl. Aloft Brussels Schuman Hotel. NCT Briefings kommer att vara en unik möjlighet för den Bryssel-baserade säkerhets- och försvarsgemenskapen att samla och hålla sig uppdaterad om framträdande nuvarande och framtida säkerhetshot som är viktiga för Europeiska unionen.

Den första genomgången, som ägde rum den 19 februari, gav en uppdatering om världsomspännande säkerhetshot som är viktiga för EU baserat på intelligens med öppen källkod. Denna hotöversikt banade väg för ett kraftfullt åsiktsutbyte mellan de två gästtalarna som inte gjorde det a priori har en gemensam grund i EU:s säkerhets- och försvarsfrågor. Representanter från EU och nationella institutioner, säkerhets- och försvarsindustrier samt ett brett spektrum av säkerhets- och försvarsaktivister deltog i en livlig debatt, innan publiken fick en chans att debattera med de framstående talarna.

Thomas Goorden (representant för Belgiska piratpartiet) and Albert J. Jongman (former senior strategic analyst for terrorism at the Dutch Ministry of Defence) were the guests, and raised the following question: ‘Cyber-espionage: Towards international cyber warfare?’

Utgångspunkten för denna information var den nyligen genomförda NSA- och GCHQ-spionageskandalen mot Europeiska unionen och dess medlemsländer, och den gav sedan en översikt över stora internationella cybersäkerhetshot, tillsammans med lärdomarna från skandalen och vägen framåt, medlen att ta itu med kritiska informationsnätverkssårbarheter, datasäkerhet och skydd, defensiva kontra offensiva cybersäkerhets-/försvarsstrategier och cyberterrorism.

EU-Reporter kommer att ge detaljer inför nästa briefing i mars, följt av exklusiv analys.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend