Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

Ledamöterna uppmanar Cameron att ansöka om EU-stöd till brittiska översvämningsoffer

DELA MED SIG:

publicerade

on

800px-UK_Floods_2007_Oxflood-7Labour-parlamentsledamöter uppmanade idag (28 februari) Storbritanniens premiärminister David Cameron att nu ansöka om EU-stöd till översvämningsdrabbade områden.

Derek Vaughan MEP, Labour’s spokesperson on the European budget and MEP for Wales, said: “I’ve seen the damage these floods have caused to people’s homes and businesses first hand, where severe winds and rain have damaged parts of Wales’s west and north coastline. We must make sure these areas receive as much support as possible.

“The EU can help provide financial assistance to the damaged areas and I very much hope the UK government will apply for these funds. However, so far this has not happened.”

Regeringar kan ansöka till EU:s solidaritetsfond för stöd till katastrofdrabbade regioner efter naturkatastrofer. Den har använts för 56 katastrofer sedan den sattes upp 2002, och täckte en rad allvarliga händelser inklusive översvämningar, skogsbränder, jordbävningar, stormar och torka; 3.5 miljarder euro i bistånd har hittills använts i 23 europeiska länder.

Vaughan added: “Since the beginning of January I and my Labour colleagues have urged the UK government to apply to the Solidarity Fund to help the stricken areas.

“The EU money is there for exactly this purpose and it is reckless of them to adopt a Eurosceptic approach when communities in South West England, from Somerset to villages along the Thames and Wales’s north and western coastline are in desperate need of help.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend