Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Investeringsplan för Europa - nya riktlinjer för att kombinera europeiska struktur- och investeringsfonder med EFSI

DELA MED SIG:

publicerade

on

eibKommissionen förklarar i partnerskap med Europeiska investeringsbanken (EIB) hur man bäst kombinerar medlen.

Junckerkommissionens högsta prioritet är att få Europa att växa igen och att öka antalet jobb utan att skapa nya skulder. De Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI) – hjärtat i investeringsplanen för Europa – och Europeiska strukturfonderna och investeringsfonder (ESI-fonder) spelar båda en avgörande roll för att skapa jobb och tillväxt.

A produktbroschyr som publiceras idag är utformad för att hjälpa lokala myndigheter och projektledare att fullt ut utnyttja möjligheterna att kombinera EFSI- och ESI-fonderna. Dessa två instrument har utformats på ett annat men kompletterande sätt när det gäller logik, utformning och rättslig ram. De förstärker varandra.

Europeiska kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen, ansvarig för jobb, tillväxt, investeringar och konkurrenskraft, sa: "EFSI skapades för att vara så flexibel som möjligt och det finns enorma möjligheter för projektledare att ansöka om EFSI-finansiering såväl som ESI-fonder. Riktlinjerna vi publicerar idag ger praktiska råd till företag som letar efter projektfinansiering om hur man kan utnyttja båda instrumenten på bästa sätt."

Kommissionär med ansvar för regionalpolitik, Corina Creţu, sa: "Att uppnå målen i investeringsplanen för Europa är en gemensam ansträngning och alla källor och aktörer måste mobiliseras. Det är därför jag kommer att se till att vi fullt ut utnyttjar tillväxtpotentialen i ESI-fonder, med strategiska, resultatinriktade investeringar, förstärkta av en ökad användning av finansiella instrument."

Vice ordförande för Europeiska investeringsbanken, Ambroise Fayolle, sa: "Att föra samman europeiska struktur- och investeringsfonder med EFSI kommer att göra det möjligt för EIB att stödja hållbar tillväxt i hela europeiska länder och regioner. Genom att kombinera EU-bidrag och EIB-finansiering kan banken nå ut till nya stödmottagare, i synnerhet mindre projekt omgrupperade i investeringsplattformar.”

Broschyren ger en översikt över möjliga kombinationer av EFSI- och ESI-fonder, antingen på projektnivå eller genom ett finansiellt instrument som en investeringsplattform. Den kommer att berikas med erfarenheter från konkreta fall och feedback från intressenter.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend