Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Brottsoffer: Kommissionär Jourová på Europeiska dagen för brottsoffer

DELA MED SIG:

publicerade

on

jourovaMiljontals européer som faller offer för brott varje år i Europa förtjänar bättre stöd och bättre skydd. De nya reglerna på plats sedan november förra året skyddar bättre alla som blir offer för brott.

Med anledning av den europeiska dagen för brottsoffer sa kommissionsledamot med ansvar för rättvisa, konsumentfrågor och jämställdhet, Vera Jourová: "De nya reglerna som har funnits sedan november förra året skyddar bättre alla som blir offer för brott, i sitt hemland och utomlands. De ger offer tydliga rättigheter till information, skydd och tillgång till stödtjänster, och de ger tydliga rättigheter till offrens familjemedlemmar, som ofta själva är indirekta offer. Men bättre rättigheter på papper kommer inte automatiskt att garantera tillgång till dessa rättigheter i verkliga livet.

Detta är ofta fallet när offren befinner sig i ett land där de inte talar språket, om gärningsmannen är en nära släkting eller om offret är ett misshandlat barn.

Det finns många situationer där offren behöver särskild uppmärksamhet och hjälp. Även om EU:s regler erbjuder lösningar i en sådan situation, måste medlemsstaterna se till att dessa regler blir verklighet.

Det innebär att alla aktörer måste arbeta tillsammans i varje steg under ett brottmålsförfarande; detta inkluderar polis, åklagare, jurister samt medlemmar av stödtjänster.

Miljontals européer som faller offer för brott varje år i Europa förtjänar bättre stöd och bättre skydd."

Mer detaljerad information om skydd av offer och de nya rättigheterna finns här:

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend