Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Israel - Kommissionen fördömer rivning av palestinska hem i Sur Baher

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU:s talesperson för utrikes- och säkerhetspolitik/europeisk grannskapspolitik och utvidgningsförhandlingar, Maja Kocijancic gjorde ett uttalande efter den illegala förstörelsen av palestinska hem i Sur Baher. 

"Israelska myndigheter har gått vidare med rivningen av 10 palestinska byggnader, innehållande cirka 70 lägenheter, i Wadi al Hummus, en del av området Sur Baher i ockuperade östra Jerusalem. Majoriteten av byggnaderna är belägna i område A och B på Västbanken där , enligt Osloavtalet, är alla civila frågor under den palestinska myndighetens jurisdiktion.

"Israels bosättningspolitik, inklusive åtgärder som vidtagits i det sammanhanget, såsom tvångsöverföringar, vräkningar, rivningar och konfiskering av hem, är olaglig enligt internationell rätt. I linje med EU:s långvariga ståndpunkt förväntar vi oss att de israeliska myndigheterna omedelbart stoppar pågående rivningar.

"Fortsättningen av denna politik undergräver livskraften för tvåstatslösningen och utsikterna för en varaktig fred och äventyrar allvarligt möjligheten att Jerusalem kommer att fungera som båda staternas framtida huvudstad."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend