Anslut dig till vårt nätverk!

albanien

Inbjudan till den moderna slaverifonden #Albania-programmet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den brittiska ambassaden Tirana bjuder in projektfinansiering för Modern Slavery Fund Albania-programmet för 2019-2021. Ansökningar accepteras fram till 6 september 2019.

947 albanska medborgare hänvisades till Storbritanniens National Referral Mechanism (NRM) 2018, vilket gör Albanien till det näst högsta källlandet för potentiella offer till Storbritannien. I oktober 2018 meddelade ministern för brott, skydd och sårbarhet att Storbritannien skulle spendera minst 2 miljoner pund i Albanien fram till mars 2021 för att ta itu med modernt slaveri. Den brittiska regeringen (myndigheten) letar efter ett konsortium av organisationer som ska samarbeta i Albanien för att leverera detta program.

Mål

Det framgångsrika konsortiet kommer att leverera ett arbetsprogram för att ta itu med modernt slaveri från Albanien genom att tillhandahålla kapacitetsuppbyggnad för lokala straffrättsliga tjänstemän, riktade strategiska kommunikationskampanjer och stöd till offer och individer som riskerar att utsättas för människohandel.

Sammanfattning av kraven

Programmet kommer att täcka följande områden:

 • Offerstödspaket. Till exempel: fokusera på långsiktig återanpassning, hjälpa offer till utbildning och sysselsättning för att minska sårbarheter.

 • Stöd till individer som riskerar att utsättas för människohandel. Till exempel: utbildning och sysselsättningsstöd för att förhindra att dessa individer utsätts för människohandel i första hand.

  Annons
 • Evidensbaserad och riktad strategisk kommunikation och förebyggande kampanjer. Till exempel: forskning för att ytterligare identifiera målgrupper och sårbarheter, följt av pilotkommunikationsaktiviteter för att minska risken för människohandel.

 • Kapacitetsuppbyggnad för lokala straffrättsliga tjänstemän. Till exempel: utbildning för lokala straffrättsliga tjänstemän (domare, advokater, åklagare) för att stödja dem att hantera dessa fall effektivt.

  Programledning och leverans

Programmet kommer att levereras av ett konsortium, som leds av en multilateral organisation, en koalition under vilken flera partners arbetar tillsammans under ett konsortiumarrangemang. En multilateral organisation kommer att vara "lead partner" och kommer att underteckna bidragsavtalet med Foreign and Commonwealth Office och fungera som ledare för konsortiet, medan andra partners deltar i genomförandet som "implementerande partners". Huvudpartnern kan också genomföra en del av programmet.

Konsortiet måste nominera en ledande organisation som kommer att vara ansvarig inför Foreign and Commonwealth Office för användningen av medlen och som kommer att ansvara för bidragsutdelningen med andra konsortiummedlemmar. Den ledande partnern bär det fullständiga juridiska och ekonomiska ansvaret för åtgärden och kommer att se till att alla genomförandepartner respekterar skyldigheterna i bidragsavtalet.

Konsortiets ledare kommer att ansvara för den övergripande styrningen av konsortiet, inklusive finansiell förvaltningskapacitet och hur konsortiet hanterar och minskar risker, inklusive förtroenderisk, och skyddar och skyddar utsatta människor. Den ledande partnern kommer att nominera en partner med skyddsexpertis som kan ge råd om de organisatoriska personer som säkerställer styrningsarrangemang. Konsortiets ledare kommer att vara en multilateral organisation. Andra konsortiummedlemmar kan vara andra typer av organisationer, till exempel icke-statliga organisationer.

geografiskt tillämpningsområde

Programverksamheten kommer att fokuseras på Tirana och de tre huvudsakliga norra ursprungsdistrikten för potentiella offer för människohandel som identifierats i Storbritanniens nationella hänvisningsmekanism - Diber, Shkoder och Kukes. När så är lämpligt, till exempel vid rehabilitering/återintegrering av offer, kan aktivitet äga rum i andra delar av Albanien.

Bedömning

Bud kommer att bedömas mot följande kriterier:

 • Anpassning till ovan nämnda prioriteringar och resultat;

 • resultat kan uppnås inom finansieringsperioden;

 • tydliga övervaknings- och utvärderingsförfaranden;

 • hållbarhet som visar att projektfördelarna fortsätter efter att finansieringen upphört ODA-berättigande och främjande av jämställdhet;

 • stark risk- och ekonomisk hantering, inklusive hänsyn till skyddsrisker, och;

 • övergripande värde för pengarna.

Hur man bjuder

Om du vill ansöka, vänligen maila [e-postskyddad] av 6 september 2019.

Se till att alla delar av formuläret är ifyllda. Kontakta oss om du har frågor om någon aspekt av anbudsprocessen. Det framgångsrika projektförslaget bör meddelas i slutet av september.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend