Kommissionen startar uppmaningen att gå med i #eHealthStakeholderGroup för att stödja digital omvandling av hälsovård

| Augusti 14, 2019

Kommissionen har lanserat en ny uppmana till uttryck för intresse att gå med i eHealth Stakeholder Group under perioden 2019-2022. Som en del av EU: s åtagande att engagera intressenter i offentlig beslutsfattande kommer gruppen att samla e-hälsoexperter som kommer att bidra till genomförandet av Kommunikation om möjliggörande av digital omvandling av hälsa och vård i Digital inre marknad.

De kommer också att ge input om olika aspekter av digital omvandling av hälso- och sjukvård i EU, till exempel inom områdena hälsodata, inklusive tillgång till hälsodata över gränsernaoch artificiell intelligens inom hälso- och sjukvård samt cybersäkerhet, dataskydd och integritetsfrågor.

Hälso- och livsmedelssäkerhetskommissionär Vytenis Andriukaitis sa: ”Under de fem senaste åren har jag arbetat med ett antal patienter, beslutsfattare och intressenter. Vi är alla överens om att digital teknik kan hjälpa oss att uppnå bättre hälsa för alla. Det är därför jag är särskilt glad över att välkomna nya medlemmar med färdigheter och expertis som hjälper oss att genomföra eHealth handlingsplan och stärka hälsa och vård i hela Europa. ”

Kommissionär Mariya Gabriel för digital ekonomi och samhälle tilllade: ”Vi måste sträva efter att främja vår forskning om förebyggande av sjukdomar, möjliggöra personlig vård och ge européerna säker tillgång till deras hälsodata över gränserna. Kommissionen kommer att fortsätta sitt stöd för en förbättrad användning av digital teknik inom hälso- och sjukvård för att gynna medborgarna runtom i EU. ”Uppmaningen till intresseanmälningar kommer att vara öppen fram till 27 september 2019.

Mer information om samtalet finns här.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska kommissionen

Kommentarer är stängda.