Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

Vicepresident Šefčovič är ordförande för den tredje omgången av politiska trilaterala gasförhandlingar med #Ryssland och #Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Idag (19 september), den 3rd omgången av trilaterala samtal på politisk nivå med Ryssland och Ukraina om den långsiktiga transiteringen av gas genom Ukraina efter 2019 äger rum i Bryssel. Inför mötet, energiunionens vice ordförande Maroš Šefčovič (avbildad) för bilaterala samtal med både Ukrainas delegation under ledning av energiminister Oleksiy Orzhel och Rysslands delegation under ledning av energiminister Alexander Novak. Även VD:arna för Naftogaz och Gazprom är på plats. Šefčovič sa: "Jag är övertygad om att framsteg skulle skicka en stark positiv signal till marknaden och till konsumenterna inför vintersäsongen." Samtalen kommer att fokusera på följande områden: hur EU:s energiregler ska återspeglas i det framtida ramavtalet, lämplig längd på det framtida kontraktet, nödvändiga volymer med flexibilitet och tarifferna. Tidigare politiska trilaterala samtal ägde rum den 17 juli 2018 och igen 21 januari 2019. Morgondagens möte börjar kl. 14 och kommer att följas av en presspunkt av vicepresident Šefčovič vid VIP-hörnan kl. 30. Det kommer att sändas live på EbS.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend