Irland avsätter 1.2 miljarder euro för inget avtal #Brexit-paket

| Oktober 9, 2019

Irlands finansminister sade på tisdagen (8 oktober) att regeringen kommer att driva ett budgetunderskott på 0.6% av bruttonationalprodukten nästa år om Storbritannien kraschar utanför Europeiska unionen utan avtal, för att finansiera ett 1.2 miljarder euro-paket för berörda företag, skriva Graham Fahy och Padraic Halpin.

"I händelse av no-deal kommer vi att ingripa på ett varaktigt och meningsfullt sätt för att stödja arbetstillfällen och ekonomin," sade Paschal Donohoe till parlamentet när han presenterade sin budget för 2020, som bygger på antagandet om en Brexit utan affär .

"Dessa interventioner kommer att stödja företag i alla storlekar i alla svårighetsnivåer, med särskilt fokus på sektorer som är mest utsatta, inklusive livsmedel, tillverkning och internationellt handlade tjänster."

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, EU, Irland, Norra Irland, UK

Kommentarer är stängda.