#Sassoli - Parlamentet är berett att gå hela vägen och avvisa den långsiktiga budgeten om det inte har EU: s ambition

| Februari 14, 2020

President Sassoli sade: ”Den nya långsiktiga EU-budgeten är den viktigaste frågan i början av denna lagstiftare. Europaparlamentet stöder en ambitiös flerårig budgetram, eftersom det är nödvändigt att finansiera de ambitiösa förslagen som Europeiska kommissionen har lagt fram. Dessa förslag kommer att öka tillväxten och bidra till att hantera ojämlikhet i Europa. Nationella regeringar stöder dessa mål men ger för närvarande inte EU de nödvändiga medlen för att uppnå dem.

”Vi vill nå en överenskommelse med rådet, men om de vägrar att flytta och acceptera parlamentets ståndpunkter, kommer vi att gå hela vägen och avvisa den nya långsiktiga EU-budgeten. Dessa är inte bara abstrakta figurer utan har verkliga konsekvenser för alla européers liv. Hur kan vi till och med tänka på nedskärningar till så framgångsrika program som Erasmus + eller till åtgärder avsedda att skydda våra gränser?

”Att bli den första klimatneutrala kontinenten kräver enastående förändringar i våra ekonomier och våra samhällen. Vi måste se till att arbetare och de som drabbas mest av dessa förändringar inte glömmer. Vi kan inte låta bekämpa klimatförändringar leda till större ojämlikhet. De nuvarande förslagen för fonden Just Transition är otillräckliga och måste stärkas om parlamentet ska stödja ett avtal.

”En välfinansierad EU-budget är i alla européers och alla medlemsländernas intresse. Vi vill se äkta egna resurser för att sätta EU: s budget på ett hållbart sätt, snarare än att förlita sig på finansiering enbart från nationella regeringar. ”

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaparlamentet

Kommentarer är stängda.