Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

USA-baserade B-52 bombplan utför uppdrag över Barentshavet

publicerade

on

Det senaste Bomber Task Force (BTF) -uppdraget i Europa inträffade torsdagen (3 DECEMBER) över Barentshavet när ett amerikanskt flygvapen B-52 Stratofortress-bombplan utförde integrationsoperationer med NATO-allierade. Bombplanen, tilldelad Minot Air Force Base: s 5: e bombvinge i North Dakota, avgick torsdag och flög till utsedda platser där bombplanen integrerades med grekiska och norska F-16 Fighting Falcon-flygplan och genomförde flygbensinoperationer med amerikanska och turkiska KC-135 Stratotanker flygplan.

Efter uppdraget återvände flygplanet och besättningen omedelbart till North Dakota. Uppdrag som detta visar USA: s ständiga globala strejk och globala räckvidd genom att anställa strategiska bombplan. Uppdraget involverade ursprungligen två bombplan, men ett flygplan omdirigerades säkert till RAF Fairford, England, torsdag eftermiddag på grund av ett underhållsproblem. S Air Force B-52 Stratofortress är en långdistans, kärnkrafts- och konventionell tung bombplan som kan utföra en mängd olika uppdrag. c

kapabel att flyga i höga subsoniska höjder på upp till 50,000 fot, kan bombplanen bära precisionsstyrd konventionell munstycke med världsomspännande navigationsfunktioner. US Air Force fortsätter att visa sin förmåga att utföra flyguppdrag och upprätthålla beredskap, samtidigt som de skyddar hälsa och säkerhet för amerikanska servicemedlemmar, allierade och partners i värdländer där amerikansk personal bor och arbetar.

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) ansvarar för USA: s militära operationer i hela Europa, delar av Asien och Mellanöstern, Arktis och Atlanten. USEUCOM består av mer än 64,000 XNUMX militär och civil personal och arbetar nära NATO-allierade och partners. Kommandot är en av två amerikanska kommandokommandon med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. För mer information om USEUCOM, klicka här. .

coronavirus

Initiala DOD COVID-19-vaccinationer pågår över USEUCOM-regionen

publicerade

on

Den inledande omgången med COVID-19-vaccinationer pågår
för prioriterad DOD - personal som arbetar inom US European Command (USEUCOM) ansvarsområde.

DOD-vaccinationsprogrammet började i Europa den 28 december när Moderna
vaccinet administrerades till hälso- och sjukvårdspersonal som tjänade vid tre amerikanska arméer
anläggningar för medicinsk behandling i Bayern.

Tre DOD-medicinska anläggningar i Storbritannien började också ge
vaccin till patienter denna vecka. Ytterligare DOD-medicinska anläggningar i Tyskland
och Storbritannien är planerade att börja ympa personal detta
vecka. Nästa vecka är DOD-kliniker i Italien, Spanien, Belgien och Portugal
planerad för att få sin första leverans av vaccinet.

Denna inledande fas av vaccindistribution inom USEUCOM-regionen är en
viktigt första steg mot DOD: s övergripande plan som uppmuntrar all personal
att vaccineras.

”Att få alla immuniserade gör att vi kan gå tillbaka till, i princip, en känsla
av normalitet när det gäller hur vi interagerar med varandra, säger brigadgeneral.
Mark Thompson, befälhavare för regionalt hälsokommando Europa.

Thompson sa att den inledande fasen kommer att ta ungefär en månad att slutföra eftersom
av 28-dagarsperioden mellan första dosen och den andra dosen av Moderna
vaccinerade.

För mer information, se USEUCOMs hemsida för distribution av vaccin COVID-19

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) ansvarar för USA: s militära operationer
över hela Europa, delar av Asien och Mellanöstern, Arktis och Atlanten
Hav. USEUCOM består av mer än 64,000 XNUMX militära och civila
personal och arbetar nära Natos allierade och partners. Kommandot är
en av två amerikanska kommandokommandon med huvudkontor
i Stuttgart, Tyskland. För mer information om USEUCOM, klicka här.

Fortsätt läsa

coronavirus

USEUCOM COVID-19-vaccindistribution

publicerade

on

Medicinska behandlingsanläggningar i Europa kommer att få den första sändningen av COVID-19-vaccinet på 28 platser i nio länder i hela USEUCOM: s ansvarsområde från och med denna vecka. Initialdoser av vaccinet kommer att administreras i enlighet med Department of Defense (DoD) fasdriven vaccindistributionsplan för att vaccinera amerikansk militär och civil personal i en prioriterad ordning.

Efter den första distributionen, och när fler vacciner blir tillgängliga, kommer ytterligare personal att ha tillgång till vaccinet. "Även om den hastighet med vilken detta vaccin utvecklades är oöverträffad, är den grundliga undersökningen som visar dess säkerhet och effekt övertygande," säger US Navy Captain. Mark Kobelja, kirurggeneral i USEUCOM. "Jag skulle uppmuntra all kvalificerad personal att få detta vaccin när det erbjuds."

Heath-myndigheterna uppmuntrar allas fortsatta överensstämmelse med hälsoskyddskraven för att bära lämpliga masker, öva fysisk distansering, tvätta händer och lämplig begränsning av rörelse i enlighet med DoD och värdlandets regler. Den senaste USEUCOM-informationen om COVID-19 och vaccindistributionsplanen kan vara finns här.

Om USEUCOM

US European Command (USEUCOM) ansvarar för USA: s militära operationer över hela Europa, delar av Asien och Mellanöstern, Arktis och Atlanten. USEUCOM består av mer än 64,000 XNUMX militära och civila medarbetare och arbetar nära med Natos allierade och partners. Kommandot är en av två amerikanska kommandokommandon med huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. För mer information om USEUCOM, klicka här.

Fortsätt läsa

Brott

Europeiska revisionsorgan samlar sitt arbete med cybersäkerhet

publicerade

on

Eftersom hotnivån för it-brottslighet och cyberattacker har stigit de senaste åren har revisorer i hela EU uppmärksammat motståndskraften hos kritiska informationssystem och digitala infrastrukturer. Revisionskompendiet om cybersäkerhet, som publicerades idag av kontaktkommittén för EU: s högsta revisionsinstitutioner, ger en översikt över deras relevanta revisionsarbete inom detta område.

Cyberincidenter kan vara avsiktliga eller oavsiktliga och sträcka sig från oavsiktlig utlämnande av information till attacker mot företag och kritisk infrastruktur, stöld av personuppgifter eller till och med inblandning i demokratiska processer, inklusive val och allmänna desinformationskampanjer för att påverka offentliga debatter. Cybersäkerhet var redan avgörande för våra samhällen innan COVID-19 slog till. Men konsekvenserna av den pandemi vi står inför kommer att förvärra cyberhot ytterligare. Många affärsaktiviteter och offentliga tjänster har flyttat från fysiska kontor till distansarbete, medan "falska nyheter" och konspirationsteorier har spridit sig mer än någonsin.

Att skydda kritiska informationssystem och digital infrastruktur mot cyberattacker har således blivit en ständigt växande strategisk utmaning för EU och dess medlemsstater. Frågan är inte längre om cyberattacker kommer att ske, utan hur och när de kommer att ske. Det gäller oss alla: individer, företag och offentliga myndigheter.

”COVID-19-krisen har testat den ekonomiska och sociala strukturen i våra samhällen. Med tanke på vårt beroende av informationsteknik kan en "cyberkris" mycket väl visa sig bli nästa pandemi ", sade Europeiska revisionsrättens president Klaus-Heiner Lehne. ”Att söka digital autonomi och möta utmaningar med cyberhot och externa desinformationskampanjer kommer utan tvekan att fortsätta att vara en del av vårt dagliga liv och kommer att förbli på den politiska agendan under det kommande decenniet. Det är därför viktigt att öka medvetenheten om de senaste revisionsresultaten om cybersäkerhet i EU: s medlemsstater. ”

Europeiska SAI har därför anpassat sitt revisionsarbete på cybersäkerhet nyligen, med särskilt fokus på dataskydd, systemberedskap för cyberattacker och skydd av viktiga allmännyttiga system. Detta måste ställas in i ett sammanhang där EU strävar efter att bli världens säkraste digitala miljö. Europeiska kommissionen och unionens höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik har faktiskt just lagt fram en ny EU: s cybersäkerhetsstrategi, som syftar till att stärka Europas kollektiva motståndskraft mot cyberhot.

Vårt Kompendium publicerad den 17 december ger bakgrundsinformation om cybersäkerhet, viktigaste strategiska initiativ och relevanta rättsliga grunder i EU. Det illustrerar också de viktigaste utmaningarna som EU och dess medlemsstater står inför, såsom hot mot enskilda EU-medborgares rättigheter genom missbruk av personuppgifter, risken för institutioner att inte kunna leverera viktiga offentliga tjänster eller möter begränsad prestanda efter cyberattacker.

Vårt Kompendium bygger på resultaten av revisioner som genomförts av revisionsrätten och SAI: s av tolv EU-länder: Danmark, Estland, Irland, Frankrike, Lettland, Litauen, Ungern, Nederländerna, Polen, Portugal, Finland och Sverige.

Bakgrund

Denna granskning Kompendium är en produkt av samarbete mellan EU: s SAI och dess medlemsstater inom ramen för EU: s kontaktkommitté. Den är utformad för att vara en informationskälla för alla som är intresserade av detta viktiga politikområde. Den finns för närvarande på engelska på EU Kontakta utskottets webbplats, och kommer senare att finnas tillgängligt på andra EU-språk.

Detta är den tredje upplagan av kontaktkommitténs revision Kompendium. Den första upplagan den Ungdomsarbetslöshet och integrering av ungdomar på arbetsmarknaden publicerades i juni 2018. Den andra den Folkhälsan i EU utfärdades i december 2019.

Kontaktkommittén är en självständig, oberoende och opolitisk församling av cheferna för EU: s SAI och dess medlemsstater. Det utgör ett forum för att diskutera och ta itu med frågor av gemensamt intresse som rör EU. Genom att stärka dialogen och samarbetet mellan medlemmarna bidrar kontaktkommittén till en effektiv och oberoende extern revision av EU: s politik och program

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend