Anslut dig till vårt nätverk!

Cigaretter

Kommissionen intensifierar kampen mot #IllicitTobaccoTrade

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har antagit en handlingsplan för att göra det möjligt för Europeiska unionen att fortsätta bekämpa illegal tobakshandel, ett fenomen som berövar EU och dess medlemsstater ungefär 10 miljarder euro av offentliga intäkter varje år.

Handlingsplanen beskriver konkreta åtgärder för att ta itu med både tillgången på och efterfrågan på illegala tobaksvaror. Günther H. Oettinger, kommissionär för budget och personalresurser, välkomnade antagandet av planen: "Att bekämpa den globala olagliga tobakshandeln är en prioritet för Europeiska unionen. Vi borde alla gå samman för att stoppa smugglare och jag är glad att vi idag identifierar ytterligare sätt att uppnå detta. Jag uppmanar alla EU:s medlemsstater att ansluta sig till oss i denna ansträngning. Att underteckna FN:s protokoll är ett viktigt steg i denna riktning.”

Den nya handlingsplanen bygger på EU:s 2013 års strategi för att bekämpa den olagliga tobakshandeln. I och med att Världshälsoorganisationens ramkonvention om tobakskontroll (FCTC) nyligen trädde i kraft och lanseringen av EU:s nya spårbarhetssystem, som krävs enligt protokollet, föreslår dagens handlingsplan ytterligare initiativ för att säkerställa en effektiv kamp mot olaglig tobaksprodukter. De inkluderar åtgärder för att till fullo utnyttja potentialen i FCTC-protokollet som ett globalt instrument, för att engagera viktiga käll- och handelsländer och på så sätt begränsa utbudet som kommer till EU:s gränser och för att öka medvetenheten bland konsumenterna.

Mer information finns tillgänglig online här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend