Anslut dig till vårt nätverk!

EU: s toppmöten

President von der Leyen deltar i 30-ledarmöte mellan EU och Indien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I morgon, lördag 8 maj, kommer EU-kommissionens ordförande, Ursula von der Leyen, att ansluta sig till Europeiska rådets president, de 27 EU-stats- och regeringscheferna, och Indiens premiärminister Narendra Modi, för ett EU-Indien ledarmöte med videokonferens, värd Portugals premiärminister António Costa. Hög representant / vice president Josep Borrell kommer också att delta. Att samla alla medlemmar i Europeiska rådet och premiärministern Modi för första gången visar styrkan i det strategiska partnerskapet mellan EU och Indien och den ömsesidiga viljan att främja våra relationer. Mötet äger rum i samband med en dramatisk coronavirus-situation i Indien, som Europeiska unionen har svarat på i full och snabb solidaritet. Genom EU: s civilskyddsmekanism har kommissionen samordnat och samfinansierat leveransen av syre, ventilatorer, läkemedel och personlig skyddsutrustning av 16 medlemsstater i en av mekanismens största svar någonsin.

Värdet på detta uppskattas till över 100 miljoner euro. Europeiska kommissionen har också bidragit med 2.2 miljoner euro till Världshälsoorganisationens för att öka test- och patientvårdskapaciteten i Indien. Ledarmötet kommer att ge en möjlighet att förmedla EU: s fortsatta solidaritet och vilja att stödja Indien vid denna svåra tid. Ledare förväntas också vidta åtgärder för att stärka handels- och investeringsförbindelserna mellan EU och Indien, komma överens om ett partnerskap om anslutningsmöjligheter och diskutera kampen mot klimatförändringar, tekniskt samarbete och utrikes- och säkerhetspolitiska utmaningar. President von der Leyen, president Michel och premiärminister Costa kommer att hålla en gemensam presskonferens efter mötets avslutning, planerad kl. 16 CET (15 timmar lokal), som kommer att streamas lever på EbS. Mer information om mötet finns på hemsida.

Annons

EU: s toppmöten

EU och USA lanserar Trade and Technology Council för att leda värderingsbaserad global digital transformation

publicerade

on

Efter lanseringen av Trade and Technology Council (TTC) vid toppmötet mellan EU och USA i juni av kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och USA: s president Joe Biden, meddelade EU och USA den 9 september detaljerna för sitt första möte den 29 september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det kommer att ledas av Europeiska kommissionens vice vice ordförande Margrethe Vestager och Valdis Dombrovskis, tillsammans med USA: s utrikesminister Antony Blinken, handelssekreterare Gina Raimondo och handelsrepresentanten Katherine Tai.

TTC-medordförandena förklarade: ”Det här inledande mötet mellan EU och USA: s handels- och teknikråd (TTC) markerar vårt gemensamma åtagande att expandera och fördjupa transatlantisk handel och investeringar och att uppdatera reglerna för 21-talets ekonomi. Med utgångspunkt i våra gemensamma demokratiska värderingar och världens största ekonomiska relation har vi sedan toppmötet arbetat hårt för att identifiera de områden där vi kan vidta konkreta åtgärder för att säkerställa att handels- och teknikpolitiken levererar för vårt folk. Tillsammans med TTC är både EU och USA engagerade och ser fram emot ett robust och pågående engagemang med ett brett spektrum av intressenter för att säkerställa att resultaten från detta samarbete stöder bred tillväxt i båda ekonomierna och överensstämmer med våra gemensamma värderingar . ”

TTC: s tio arbetsgrupper kommer att ta itu med en mängd olika utmaningar, inklusive samarbete om teknikstandarder, globala handelsutmaningar och försörjningskedjesäkerhet, klimat och grön teknik, IKT -säkerhet och konkurrenskraft, datastyrning och teknikplattformar, missbruk av teknik som hotar säkerheten och mänskliga rättigheter, exportkontroller, screening av investeringar och tillgång till och användning av digital teknik för små och medelstora företag. Det fullständiga uttalandet finns tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

Kina

Konkurrens: EU, USA och Folkrepubliken Kina deltog i det femte globala toppmötet för sjöfarten

publicerade

on

Den 7 september deltog höga regeringstjänstemän från EU, USA och Folkrepubliken Kina vid det femte globala toppmötet om sjöfart. Deltagarna inkluderade representanter för konkurrens- och sjöfartsmyndigheterna som ansvarar för reglering av internationell linjesjöfart i världens största linjefart.

Toppmötet omfattade sektoriell utveckling sedan starten av coronaviruspandemin, inklusive utmaningarna för den internationella containertransportsektorn och bredare frågor om marina försörjningskedjor. Deltagarna var överens om att pandemin ställde operatörer i rederier, hamnar och logistiktjänster inför exceptionella utmaningar på rutter till och från EU såväl i andra delar av världen.

De utbytte åsikter om de respektive åtgärder som vidtas av deras jurisdiktioner, liksom framtidsutsikter och perspektiv, inklusive möjliga åtgärder för att öka sektorns motståndskraft. Toppmötet äger rum vartannat år och är ett forum för att främja samarbete mellan de tre myndigheterna. Nästa toppmöte kommer att sammankallas 2023 i Kina.

Annons

Fortsätt läsa

EU: s toppmöten

G2021-ledarnas kommunikation 7: Vår gemensamma agenda för globala åtgärder för att bygga tillbaka bättre

publicerade

on

I slutet av det senaste G7-mötet (11-13 juni) lyckades G7-ledarna komma överens om en gemensam kommunikation - jämfört med den förra G7 när Trump gick med på och sedan avvisade kommunikationen, kan detta redan räknas upp som framsteg. Det fanns bred enighet om behovet av att kombinera ansträngningar för att hjälpa till med det globala svaret på pandemin. Andra frågor som togs upp var gemensamma ideal för att främja ett öppet samhälle och demokrati, gemensamma åtaganden för multilateralism och främja välstånd när världen återhämtar sig från pandemin.

De viktigaste punkterna.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend