Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionär Simson diskuterar reformen av elmarknaden och vinterberedskapen vid energirådet i Luxemburg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 17 oktober, kommissionsledamot med ansvar för energi, Kadri Simson (avbildad), representerade kommissionen vid mötet mellan EU:s energiministrar i Luxemburg.

Ministrarna kommer att fortsätta sitt arbete mot en allmän strategi för kommissionens förslag till reformera EU:s elmarknad. Denna reform syftar till att göra elpriserna mindre beroende av flyktiga priser på fossila bränslen och att skydda konsumenterna från prisökningar genom att påskynda en ökning av förnybara energikällor.

Vid rådet informerade kommissionären även ministrarna om det pågående arbetet med en politisk deklaration och koalition om finansiering av energieffektivitet. Kommissarie Simson kommer också att förse ministrarna med en uppdatering angående inlagor och kommissionens bedömningar av utkast till uppdaterade nationella energi- och klimatplaner (NECP). Dessa planer är avgörande verktyg för att säkerställa att EU är på rätt spår för att uppnå sina 2030-mål för utsläppsminskningar, förnybar energi och energieffektivitet. Kommissionären kommer också att leda en diskussion om vinterberedskap, berör både gas- och oljeförsörjningstrygghet. Under lunchen kommer hon att diskutera med ministrarna energisektorns roll och politik för EU för att utveckla sin öppna strategiska autonomi.  

Kommissionären och ministrarna fick praktiskt taget sällskap av Ukrainas energiminister, tyska Galuschenko, för att diskutera Energisamarbete mellan EU och Ukraina inför vintersäsongen samt situationen för Ukrainas energisystem och dess infrastruktur. Mötet kommer att fortsätta intensivt samarbete till stöd för folket i Ukraina mot Rysslands oprovocerade och omotiverade militära aggression. 

Morgonpressens trösklar och den avslutande presskonferensen med kommissionären Simson och det spanska ordförandeskapet i rådet direktsändes EbS.  

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend