Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska revisionsrätten

Upcoming audit report on financial risks relating to EU banks’ resolution system

DELA MED SIG:

publicerade

on

Onsdagen den 30 november 2022 kommer Europeiska revisionsrätten (ECA) att publicera sin årliga revisionsrapport om den finansiella risken i samband med den gemensamma resolutionsmekanismen (SRM) OM REVISIONEN.

Europeiska revisionsrätten har en skyldighet att varje år rapportera om alla finansiella risker i samband med den gemensamma resolutionsmekanismen (SRM), EU-systemet som hanterar den ordnade avvecklingen av fallerande banker inom bankunionen. SRM består av Single Resolution Board (SRB), Europeiska kommissionen och rådet. Denna revisionsrapport behandlar uteslutande eventualförpliktelser som uppstår till följd av deras prestationer, enligt SRM-förordningen, för räkenskapsåret 2021.

SRM’s contingent liabilities are mainly deriving from legal cases. Since the resolution of Banco Popular Español in 2017, litigation has been brought at EU and national level on numerous occasions. There is also pending litigation concerning banks’ contributions to the Single Resolution Fund (SRF), a fund which can be used to support bank resolutions. The auditors will provide a detailed overview of the financial risks, and recommend further improvements to the monitoring and calculation of possible financial consequences.

Den tidigare ECA-medlemmen Rimantas Šadžius ledde revisionen under sitt mandat, som avslutades den 15 november 2022.

För intervjuer och uttalanden, vänligen kontakta [e-postskyddad].

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend