Anslut dig till vårt nätverk!

Bulgarien

Skam! Det högsta rättsrådet kommer att skära av Geshevs huvud medan han är i Strasbourg för Barcelonagate

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Två veckor efter att ha begärt att Boyko Borisovs immunitet upphävs och medan han håller på att släppa SJC, kommer Ivan Geshev att besöka Strasbourg och kommer att höras av Europaparlamentets rättsutskott, där Elena Yoncheva, whistleblower i Barcelona, ​​är en medlem.

Chefsåklagaren förväntas ge detaljer om penningtvättsupplägget där han hävdar att Bulgariens tidigare premiärminister är inblandad.

Geshev har redan begärt att Borisovs immunitet ska tas bort för att anklaga honom för penningtvätt för Barcelona-huset, men Borisov förklarade orädd att han inte skulle ge den och nådde en överenskommelse med Kiril Petkov, Asen Vasilev och Hristo Ivanov för att skydda honom med immunitet i utbyte för att ha överlämnat all makt i staten.

Barcelona House-skandalen återvänder till Europa och Europaparlamentet!

Två veckor efter att ha begärt avskaffande av Boyko Borisovs immunitet och samtidigt som han håller på att frige SJC kommer Ivan Geshev att besöka Strasbourg och höras av Europaparlamentets rättsutskott, som inkluderar Elena Yoncheva, den som lämnade in signalen ang. huset i Barcelona. Chefsåklagaren förväntas ge detaljer om penningtvättsupplägget där han hävdar att Bulgariens tidigare premiärminister är inblandad. Intresset kommer att vara enormt eftersom Bulgarien står inför fyra sanktioner från Europeiska kommissionen i Bryssel för penningtvätt.

Barcelona House gör en åskande återkomst till Strasbourg!

Chefsåklagare Ivan Geshev kommer att närvara vid den extra sessionen för Europaparlamentets grupp för iakttagande av demokrati, rättsstatsprincipen och grundläggande rättigheter, som tillkännagavs av Europaparlamentet.

Annons

Det kommer att äga rum den 13 junith i Strasbourg, och hela situationen i Bulgarien kommer att diskuteras. Det globala ämnet är problemet med rättsstatsprincipen i Bulgarien, och Barcelonagate kommer att inkluderas som ett exempel på dess systemiska kränkning. Informationen om sessionen tillkännagavs först av Elena Yonchevas presstjänst i fredags, eftersom hon är den enda bulgariska parlamentsledamoten i gruppen. Yoncheva rapporterade också signalen om Barcelona-huset till de europeiska institutionerna.

Enligt beskedet är företrädare för justitiedepartementet, åklagarmyndigheten och frivilligorganisationer inbjudna till förhandlingen. Den icke-statliga organisationen "Boec" kommer utan tvekan att vara närvarande eftersom de lämnade in signalen till Geshev.

Geshev bekräftade för BNEWS att han redan har accepterat inbjudan och kommer att besöka Strasbourg

Ivan Geshev bekräftade för BNEWS att han tackade ja till Europaparlamentets inbjudan och kommer att delta i utfrågningen i Bulgariens ära. Chefsåklagaren kommer att närvara vid sessionen den 13 juni, enligt EU-parlamentet. Hans deltagande i mötet med stängda dörrar förväntas med stort intresse med tanke på de nya förhören i Barcelonagate-fallet, samt den begärda immuniteten för GERB-ledaren Boyko Borisov.

Många västerländska journalister kommer att vänta utanför mötesrummet. Geshev kommer sedan att ge en särskild genomgång till alla europeiska medier som är intresserade av ämnet korruption i Bulgarien. Ivan Geshev förväntas informera Europaparlamentet och EU-kommissionen om försöken från politiker från EPP (Europeiska folkpartiet) att tillämpa system för att bevara immunitet och skydd mot åtal för en viss berömd bulgarisk och europeisk politiker.

Fler anklagelser mot Boyko Borisov under de kommande dagarna!

Då kommer Geshev sannolikt att framföra åtminstone ytterligare en anklagelse mot Boyko Borisov och en annan framstående minister av honom relaterad till korruption och penningtvätt. Det kommer att finnas fler fångar under de kommande dagarna, och efter Qatargate kommer det här fallet också att få en dundrande inverkan i Bryssel eftersom destinationer i Mellanöstern är inblandade.

Ledamöterna förväntar sig att bli informerade om ändringar i rättsväsendet, den plötsliga utvecklingen i ärenden som Europaparlamentet har övervakat i åratal, såsom Barcelonagate, samt frågor som uppstår från inspelningen av mötet i "We Continuing the Change".

Som ett resultat av början av Geshevs verksamhet minskade den villiga personalen i SJC att ta hans huvud alltmer. Den allmänna opinionen är att Geshev bör behålla sin post och genomföra arresteringarna och utredningarna till slutet!

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend