Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

EU ger full effekt åt FN:s vapenembargo mot Centralafrikanska republiken

DELA MED SIG:

publicerade

on

00082e9d-642-612x336Den 23 december förbjöd rådet export av vapen och relaterat material från EU till Centralafrikanska republiken, för att ge full effekt i EU till FN:s säkerhetsråds resolution 2127 (2013) av den 5 december.

Förbuden omfattar även tillhandahållande av ekonomiskt och tekniskt bistånd, inklusive beväpnad legosoldat. Vissa undantag från vapenembargot föreskrivs, inklusive när det gäller material som enbart är avsett för uppdraget för konsolidering av fred i Centralafrika (Micopax), det afrikanskt ledda internationella stöduppdraget till Centralafrikanska republiken (MISCA) och de franska styrkorna utplacerade i Centralafrikanska republiken.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend