Anslut dig till vårt nätverk!

Österrike

Full fiber för ett digitalt och hållbart Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Wien är en stad med mycket hög livskvalitet, ett inslag som är mycket uppskattat av de många besökare som kommer till den österrikiska huvudstaden. Och under tre dagar är den värd för FTTH 2022, en stor branschkonferens med uppdraget att främja allestädes närvarande fullfiberbaserad anslutning till hela Europa. Den tre dagar långa konferensen och utställningen äger rum på det imponerande Messe Wien Exhibition & Congress Center i Wien, Österrike.

Messe Wien utställnings- och kongresscenter, Wien, Österrike.

Befriad från restriktionerna av Covid välkomnar branschen i år möjligheten att träffas fysiskt igen.

Med inriktning på över 3,500 1,000 deltagare från 100 XNUMX företag och över XNUMX länder är FTTH-konferensen den största mötesplatsen i världen för bredbandsintressenter. Alla tar chansen att delta i världens ledande fiberkonferens- och nätverkshubb med chansen att träffa hundratals delegater, utställare och partners, och visa upp de senaste FTTH-lösningarna för produkter och tjänster och branschtrender.

Framstående bland de närvarande företagen är det kinesiska multinationella telekommunikationsutrustning- och systemföretaget ZTE.

Deras imponerande utbud inkluderar prototypen av den första optiska nätverksenheten (ONU) i branschen för att stödja både 50-Gigabit-kapabla passiva optiska nätverk (50G PON) och Wi-Fi 7-teknologier.

Peng Aiguang, president för Europa och Amerika för ZTE, sa till EU Reporter "ZTE har gått från att vara en utmanare till en marknadsledare genom att öka utgifterna för forskning och utveckling år för år."

"Vi är glada över att ZTE ses som en pålitlig partner och utrustningsleverantör till telekomnätverk i hela Europa och resten av världen"

Annons
Peng Aiguang, president för Europa och Amerika för ZTE

"Vårt mål är att bygga upp ett rykte baserat på ZTEs kärnvärden. Deltagandet av europeiska intressenter och framgången med dagens evenemang visar att det arbete vi gör bär frukt.”

"Till skillnad från konkurrerande företag har ZTE byggt en "europeisk modell" av verksamheten, med över 3000 XNUMX europeiska anställda och anförtror européer de högsta nivåerna av ledningsbefogenheter."

Christian Woschitz var tidigare chef för ZTE:s österrikiska region som omfattade 5 östeuropeiska länder. Hans nyligen utnämnde president för Centrala Östeuropa innebär att han nu leder 19 länder som är uppdelade i 3 olika regioner.

Vi frågade honom vilka primära mål han hade satt upp på sin agenda för affärsutveckling i Centrala Östeuropa?

Christian Woschitz, President för Centrala Östeuropa för ZTE

"Vårt mål för den kommande perioden är att förbättra våra befintliga partnerskap inom infrastruktur och konsumentutrustningsaffärer. På grund av pandemin ökade den globala efterfrågan på digitalisering av samhället och företag snabbt. Som underlag för detta kommer det att vara mycket viktigt att operatörerna säkerställer bredbandsuppkoppling och tillräcklig kapacitet för sina konsumenter eller företagskunder. ZTE med sin ledande teknologi, särskilt inom området 5G och fiberoptiska nätverk, kommer att vara en pålitlig partner för att leverera den nödvändiga infrastrukturen.

Som ZTE ser vi en stor potential i CEE-regionen, särskilt den fragmenterade marknaden med många små länder och olika språk som behöver en flexibel och pålitlig teknikpartner som vi.

ZTE är ett snabbt växande företag i CEE-regionen och vi fokuserar starkt på att bygga upp mer förtroendefulla och långsiktiga partnerskap med nivå 1-kunder. Formteknikperspektiv är fortfarande den största potentialen för affärsutveckling jag ser inom 5G, FTTH, multimedia och konsumentenheter som CPE, router, AP/mesh och smartphones."

Christian Woschitz (Centrum) pratar med Thomas Arnolder, VD A1 Telekom Austria Group (höger)

Trots sin nyligen utnämning fortsätter han att vara VD för ZTE Österrike. Anses ZTEs österrikiska verksamhet vara central i Europa?

"För ZTE har den österrikiska marknaden en mycket lång och framgångsrik historia, 2009 belönade Hutchison Drei Austria ZTE för modernisering av radio- och kärnnätverk över hela landet. Detta har varit det första nyckelfärdiga projektet i Europa med en ansenlig storlek. Ur detta perspektiv kan vi säga att våra rötter i Europa är djupt förknippade med den österrikiska marknaden.

Sedan förra året blev Wien nu navet för CEE-regionen och jag har lokaliserat all min regionala plattformspersonal i Österrike. Lärdomarna från den österrikiska marknaden kommer att bli en modell för bästa praxis för CEE-regionen, så om vi anser att vår telekommarknadsandel i Österrike faktiskt är omkring 1/3, ger det oss ett mycket ambitiöst mål för regionen.

Inom telekommunikation är Österrike ett av de mest konkurrenskraftiga länderna i Europa. Sedan ZTE kom in på marknaden 2010 genom att på kortast tid modernisera det kompletta nätverket av Hutchison Drei Austria, startade kapplöpningen för bästa täckning, kvalitet och användarupplevelse. På grund av det faktum att den österrikiska regeringen säkerställde en mycket solid bas för investeringar med telekomlagen 2020, fortsätter den starka konkurrensen med 5G. För närvarande investerar österrikiska telekomoperatörer årligen 700 miljoner euro för utbyggnaden av 5G. Denna massiva investering säkerställde att omkring 80 % av befolkningen redan kan njuta av 5G-tjänster.

Därför är Österrike för närvarande det mest avancerade landet i CEE-regionen när det gäller 5G-täckning. Men vi kan också se ett snabbt 5G-utbyggnadsprogram i Tjeckien, Ungern, Bulgarien och Kroatien. Men det finns också flera länder som Serbien och Rumänien där 5G-licensen ännu inte har auktionerats ut.

Vad vi kan se är att den nuvarande främsta motivationen för 5G fortfarande är att tillhandahålla tillräcklig bredbandskapacitet till slutkonsumenten. Detta ger en förklaring till varför det går mycket snabbare i Österrike än till exempel i Rumänien. Österrike har 200 6.5 aktiva fiberabonnenter, Rumänien har XNUMX miljoner.

Så hur ser han på fiberutvecklingen i Europa?

"Fibertjänster kan tillföra betydande värde och fördelar för EU i den digitala transformationen. Detta måste kunna möta behoven av en omfattande digital EU-strategi, när vi börjar migrationen från de äldre kopparbaserade bredbandstjänsterna till en ny höghastighetsfiberbaserad bredbandstjänstinfrastruktur.

ZTE har kontinuerligt samarbetat med EU-operatörer som en ledande PON-lösning och Video E2E-leverantör. Till exempel har vi genomfört i Österrike, Spanien, Italien, Turkiet, Rumänien, Tjeckien och Grekland för att konstruera fiberbaserad nätverksutveckling.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend