Anslut dig till vårt nätverk!

Bulgarien

Kommissionen godkänner ett bulgariskt program på 15.3 miljoner euro för att stödja turistsektorn i samband med coronavirus-pandemin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har godkänt ett bulgariskt program på 15.3 miljoner euro (30 miljoner BGN) för att stödja företag verksamma inom turistsektorn som drabbats av coronavirus-pandemin. Åtgärden godkändes inom ramen för det statliga stödet Tillfälligt ramverk. Enligt ordningen kommer stödet att ha formen av direkta bidrag. För att vara berättigad måste ett företag ha redovisat en skillnad på minst 256 euro (500 BGN) mellan dess omsättning (exklusive moms) 2019 och dess omsättning (exklusive moms) 2020, kombinerat med eventuellt statligt stöd som erhållits 2020 och år 2021. Dessutom måste ett företag ha redovisat en omsättning (exklusive moms) högre än 256 € (500 BGN) både 2018 och 2019.

Syftet med programmet är att hjälpa stödmottagarna att ta itu med sina likviditetsbehov och fortsätta sin verksamhet under och efter pandemin. Kommissionen fann att det bulgariska systemet är i linje med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 2.3 miljoner euro per stödmottagare; och (ii) kommer att beviljas senast den 30 juni 2022. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionerlig för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i linje med artikel 107 b. EUF-fördraget och villkoren för den tillfälliga ramen.

På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.100885 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend