Anslut dig till vårt nätverk!

karibisk

Karibien Export och Karibiska utvecklingsbanken går samman för att ge bidrag till MSME

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Karibien för exportutvecklingsbyrå (Caribbean Export) och Karibiska utvecklingsbanken (CDB) har i samarbete med Europeiska unionen ingått ett partnerskap för att stödja regionala MSME med ekonomiskt stöd för att hjälpa företag att omarbeta och bevara jobb. CDB kommer att finansiera en anslagsfacilitet på 600 19 US $ via ett Technical Assistance Program (TAP) för att mildra effekterna av COVID-XNUMX och tillhandahålla kontinuerlig kapacitetsuppbyggnad genom e-lärande.

“Karibisk export är hedrad över att ha anförtrotts av CDB att genomföra ett så viktigt program för våra regionala MSME: s. Fonderna är inte bara i rätt tid, men de är också nödvändiga om företag ska komma tillbaka starkare, bevara arbetstillfällen och skapa fler, säger Damie Sinanan, chef för Division Competitiveness and Export Promotion, ansvarig för TAP på Caribbean Export. CDB Projektavdelningschef Daniel Best sa att initiativet svarade på ett "akut behov av tekniskt bistånd och kapacitetsuppbyggnadsprogram för att hjälpa företag att överleva, förbli konkurrenskraftiga och återfå marknadsandelar på export- och inhemska marknader" i kölvattnet av COVID-19.

Han uppgav att den stämde överens med flera andra åtgärder, inklusive lånestöd och kapacitetsuppbyggnad, som banken hade stött det senaste året för att hjälpa näringslivet i sina låntagande medlemsländer. De två organisationerna samarbetade 2020 med en regional undersökning för att bedöma effekten av COVID-19-pandemin på MSME: s verksamhet. fastställa vilken nivå och områden av stöd som krävs för att hjälpa små och medelstora företag under krisen, och bättre positionera företag för att klara det ekonomiska nedfallet.

Undersökningen framhöll att nästan 50% av de tillfrågade tvingades stänga fysiska platser, medan cirka 45% avbröt produktionen av varor och tjänster och 80 procent inte hade någon kontinuitetsplan. Med tanke på dessa resultat presenterar TAP en möjlighet för dessa MSME att få det tekniska stöd som behövs för att utveckla sina företag för att bygga om och omarbeta på ett sätt som klarar framtida chocker. MSME kommer att kunna ansöka om bidrag på upp till 15,000 XNUMX USD för att användas på olika tekniska biståndsprojekt inklusive, men inte begränsat till resurseffektivitet och förnybar energi; Digitalisering av affärer; Marknadsföring & Kampanjer; Byggnadsresistens; Köp och uppgradering av kapitalvaror; Certifiering; Kapacitetsuppbyggnad och skydd av immateriella rättigheter.

För att skapa en helhetssyn på att stödja regionala MSME-effekter som påverkas av COVID-19, bör även en rad kapacitetsuppbyggnadsverktyg utvecklas för att komplettera det tekniska biståndet. Dessa verktyg kommer att göras tillgängliga för MSME online via en e-lärande portal som värd för Caribbean Export. E-lärande och dess inneboende fördelar med tillgänglighet är ännu viktigare under denna tid när reserestriktioner fortfarande finns.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend