Anslut dig till vårt nätverk!

Irland

Irland får nästan 1 miljard euro från Brexit Adjustment Fund

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionen har antagit ett beslut om att tilldela nästan 1 miljard euro medel från Brexitjusteringsreserven till Irland. Irland kommer att vara den största mottagaren av fonden. 

Brexitjusteringsreserven på 5.4 miljarder euro sattes på plats för att stödja alla de EU-stater som påverkas mest av EU:s beslut att lämna EU. Det ekonomiska bidraget kräver inte avancerad programplanering eller planering av åtgärder.

Irland är den största mottagaren av Brexitjusteringsreserven och den första staten som får sin förfinansiering. Denna finansiering kommer att hjälpa Irlands ekonomi att mildra effekterna av Brexit.

Kommissionären för sammanhållning och reformer, Elisa Ferreira, sa: "Brexit har haft en negativ inverkan på många människors liv. Inom EU är det människorna i Irland som känner det mest. EU:s Brexitjusteringsreserv står för solidaritet med de mest drabbade. När vi går framåt vill vi inte lämna någon bakom oss. Finansieringen som Irland kommer att få kommer att bidra till att förbättra levnadsstandarden, stödja ekonomisk tillväxt i landet och mildra de negativa effekterna i lokalsamhällen.” 

Irland kommer att få 361.5 miljoner euro 2021, 276.7 miljoner euro 2022 och 282.2 miljoner euro 2023. Finansieringen kan täcka utgifter sedan 1 januari 2020. 

Kommissionens talesman Vivian Loonela sa att stödet kommer att omfatta stöd till de mest drabbade regionerna och ekonomiska sektorerna, inklusive för att skapa jobb och skydd, såsom korttidsarbete, omskolning och utbildning.

Annons

Dela den här artikeln:

trend