Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Frankrikes tidigare premiärminister går med i SIBURs styrelse för att fokusera på ESG

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Frankrikes tidigare premiärminister François Fillon, som en gång tjänstgjorde som ekologiminister, har valts in i styrelsen för den ryska petrokemikalijätten SIBUR, där han kommer att fokusera på företagets strategiska utveckling och ESG, enligt en färsk pressmeddelande av företaget, skriver Louis Auge.

Fillon kommer att vara en oberoende styrelseledamot för företaget, som tillkännagav en megafusion med ett konkurrerande företag TAIF tidigare i år. Efter slutförandet av alla pågående investeringsprojekt kommer det sammanslagna företaget att gå in i de fem globala ledarna inom produktion av polyolefiner och gummin.

"Valet av Mr Fillon berodde på hans stora yrkeserfarenhet, omfattande europeiska marknadsexpertis och djupa förståelse för miljöfrågor och sätt att hantera dem", sa företaget. "Den här typen av kunskap är väsentlig, eftersom företaget sätter ESG och cirkulär ekonomi i hjärtat av sin strategi", tillade den.

"Mr Fillon är inte bara en förstklassig chef, utan också en förkämpe för hållbar utveckling och återvinning, samtidigt som SIBUR också betonar vikten av cirkulär ekonomi i sin strategi", sa företaget. Tidigare i år gick Fillon också med i styrelsen för det ryska oljebolaget Zarubezhneft.

Sibur, som har ambitiösa planer på att expandera i Europa, ställer ny svmiljömål det här året. Det syftar bland annat till att säkerställa att minst 40 % av dess totala PET-produktion består av 25 % återvunnet material till 2025. Företaget planerar också att utöka sitt sortiment av hållbara produkter i Europa, och nyligen meddelade att det kommer att förse det nordiska färgföretaget Tikkurila med förpackningar gjorda av 50 % återvunnen plast.

Fillon kampanjade för president 2017 på en plattform för att ersätta Frankrikes fossila bränsleenergi med större kärnkraftskapacitet, samt öka återvinningen och förbättra det europeiska koldioxidkreditsystemet.

Att välja högt uppsatta före detta statsmän till strategiska ledningspositioner är vanlig praxis bland stora internationella företag, som drar nytta av sina kontakter och professionella kompetenser, sa SIBUR.

Annons

Den tidigare tyska förbundskanslern Gerhard Schröder, känd för att främja förbindelser med Ryssland när han var i tjänst, är ordförande för Rosneft. Österrikes tidigare utrikesminister Karin Kneissl valdes in i styrelsen för Rysslands största oljeproducent Rosneft tidigare i år.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend