Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Europeiska kommissionen publicerar analytiska rapporter om Ukrainas, Moldaviens och Georgiens anpassning till EU:s regelverk

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har publicerat sina analytiska rapporter som bedömer kapaciteten av Ukraina, den Moldavien samt georgien att ta på sig förpliktelserna med ett EU-medlemskap. Rapporterna ger en detaljerad analys av var länderna står när det gäller deras anpassning till EU:s regelverk, EU:s samling av gemensamma rättigheter och skyldigheter. Rapporterna kompletterar yttrandena om de tre ländernas ansökningar om EU-medlemskap som antogs av Europeiska kommissionen i juni 2022. Europeiska rådet beviljade ett europeiskt perspektiv för de tre länderna och kandidatstatus för Ukraina och Moldavien, i linje med yttrandena som specificerar en antal prioriteringar som ska tas upp i detta sammanhang.

I rapporterna utvärderade kommissionen graden av tillnärmning av EU:s regelverk på grundval av svaren på frågeformulären från de tre kandidatländerna, samt relevant information som erhållits inom ramen för de intensiva dialoger som genomförts under många år inom ramen för Associeringsavtal, inklusive de djupa och omfattande frihandelsområdena (AA/DCFTA), för att bedöma deras genomförande. Alla tre sökande bedömdes utifrån samma kriterier och sina egna meriter.

Ett pressmeddelande med mer information finns tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend