Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

Kommissionens avdelningar undertecknar administrativa överenskommelser med den italienska medietillsynsmyndigheten för att stödja efterlevnaden av lagen om digitala tjänster

DELA MED SIG:

publicerade

on

The Commission services have signed an administrative arrangement with the Italian media regulator (Autorità per le garanzie nelle comunicazioni, AGCOM) to support the Commission’s supervisory and enforcement powers under the Digital Services Act (DSA).

Arrangemanget syftar till att utveckla expertis och kapacitet som kommer att hjälpa kommissionen att identifiera och bedöma systemrisker enligt DSA, inklusive risker relaterade till spridning av olagligt innehåll och desinformation samt negativa effekter på minderåriga. Det kommer att bidra till att organisera det praktiska utbytet av information, data, god praxis, metoder, tekniska system och verktyg med tillsynsmyndigheten.

AGCOM utsågs till Digital Services Coordinator för Italien och kommer därmed att bli en del av Styrelsen för digitala tjänster, inrättad senast februari 2024 och består av en behörig myndighet per medlemsstat.

Kommissionens tjänst som ansvarar för genomförandet och efterlevnaden av DSA, generaldirektoratet för kommunikationsnät, innehåll och teknik (CNECT), har nyligen kommit fram till liknande administrativa arrangemang med medietillsynsmyndigheterna i Frankrike och Irland och för diskussioner med andra för att meddelas i god tid.

Dessa arrangemang följer den senaste tiden Kommissionens rekommendation to medlemsländer för att samordna sina svar på spridningen och förstärkningen av olagligt innehåll på mycket stora onlineplattformar och mycket stora onlinesökmotorer.

The DSA sets landmark rules to shape a secure and trusted online environment in the EU. Effective and active co-operation with member states and national regulatory authorities is crucial to achieve this especially in the current context of conflict, marked by Russia’s war of aggression against Ukraine and the terrorist attacks by Hamas on Israel.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend