Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

Global Gateway: Partner från EU, Latinamerika och Karibien lanserar EU-LAC Digital Alliance i Colombia

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 14 mars, i Bogota, Colombia, lanserades European Union-Latin America and Caribbean Digital Alliance, ett gemensamt initiativ för att kämpa för en människocentrerad strategi för digital transformation. Det stöds av ett initialt bidrag på 145 miljoner euro från Team Europe, inklusive 50 miljoner euro från EU:s budget för att stärka det digitala samarbetet mellan båda regionerna.

Alliansens mål är att främja utvecklingen av säkra, motståndskraftiga och människocentrerade digitala infrastrukturer på grundval av ett värdebaserat ramverk, och det är det första interkontinentala digitala partnerskapet som överenskommits mellan båda regionerna under Global Gateway investeringsstrategi.

Det kommer att utgöra ett forum för regelbunden dialog och samarbete på hög nivå om prioriterade ämnen. Båda sidor kommer att arbeta tillsammans på avgörande digitala områden som infrastruktur, regelverk, kompetensutveckling, teknik, entreprenörskap och innovation, och digitalisering av offentliga tjänster, samt jordobservationsdata och satellitnavigeringstillämpningar och tjänster.

Ett pressmeddelande med mer information finns tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend