Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Resultat från toppmötet G20: Gemensamt uttalande av Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso och Europeiska rådets ordförande Herman Van Rompuy

DELA MED SIG:

publicerade

on

g20-russia-poster_2662218bEU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso och Europeiska rådets ordförande Herman Van Rompuy företrädde Europeiska unionen vid G20 i Sankt Petersburg och gjorde följande uttalande om resultatet av toppmötet:

"G20 har bevisat sitt värde, inför de stora utmaningar som den globala ekonomin har upplevt under de senaste fem åren, som världens främsta forum för ekonomiskt samarbete: alla G20-medlemmar är fortfarande fast beslutna att genomföra våra ambitiösa åtaganden och ta ytterligare steg på vägen till en stark och hållbar tillväxt Vi är glada över att Europeiska unionens mål för detta toppmöte i stort sett har uppnåtts.

"Europeiska unionen i år kom till G20 med ett budskap om förtroende om uppfyllandet av sina G20-åtaganden och de positiva effekterna av dess omfattande krishantering, som börjar visa sig; samtidigt som ansträngningarna inte får lätta på. Andra G20-medlemmar erkände Europas ansträngningar och att vi har uppfyllt våra väsentliga åtaganden från Los Cabos under 2012. De uppmuntrade oss att fortsätta att implementera vår omfattande krishantering inklusive ett snabbt antagande och genomförande av en bankunion. Tvivel har skingrats och våra G20-partner har erkänt den beslutsamma åtgärden för att dra de rätta lärdomarna av krisen.

"Med den globala återhämtningen förblir bräcklig var alla ledare överens om att G20:s brådskande prioritet är att främja tillväxt och sysselsättning, särskilt för unga arbetslösa. Det fanns en sann känsla av enhet och gemensamt syfte, som också sträcker sig till behovet av att säkerställa hållbar och sund offentliga finanser. Det finns ett tydligt erkännande av att tillväxt baserad på skuld inte är hållbar. Vi antog Sankt Petersburgs handlingsplan för tillväxt och sysselsättning med konkreta bidrag från alla. Vi välkomnar särskilt de mycket konstruktiva diskussionerna om situationen i tillväxtekonomierna och villighet på alla sidor att engagera sig i samarbetslösningar och överväga potentiella spridningseffekter vid utformning och genomförande av nationell tillväxtpolitik och att själva ta itu med strukturella frågor i de berörda länderna.

"Detta G20-toppmöte cementerade det globala paradigmskiftet mot rättvisare beskattning genom att stödja etableringen av automatiskt utbyte av skatteinformation. Vi är mycket nöjda med att denna nya standard kommer att implementeras från och med 2015 bland G20-medlemmarna, vilket EU har drivit på. Detta och godkännandet av OECD:s arbete med urholkning av baser och vinstförskjutning ger en kraftfull signal: G20 vidtar åtgärder för att se till att företag och individer betalar de skatter de ska betala och som behövs i dessa svåra tider för att investera i vår framtid Sedan länge har Europeiska unionen legat och kommer att fortsätta att ligga i framkant av denna kamp.För att göra den till en framgång kommer vi att fortsätta att tillhandahålla vår expertis och erfarenhet.

"Vi noterade också med tillfredsställelse att G20 gjorde goda framsteg i att genomföra sitt åtagande att inte lämna någon marknad och ingen produkt oreglerad och göra det finansiella systemet mer motståndskraftigt, bland annat genom ett konsekvent genomförande av Basel III-kapitalreglerna. G20 visade också sin beslutsamhet. att gå vidare med finansiell reglering, bland annat genom att ta itu med riskerna med skuggbanker genom stärkt tillsyn och reglering. Allt detta är avgörande för att skydda våra medborgare från att betala priset för framtida finansiella kriser. Europeiska unionen kommer att fortsätta att föregå med gott exempel.

"G20 bekräftade äntligen vikten av öppen, fri och rättvis handel som en viktig källa till tillväxt och utveckling. Det är mycket goda nyheter att G20 har bekräftat sitt engagemang mot protektionism genom att förlänga klausulen i Toronto till 2016 och öka ansträngningarna att återställa handelsbegränsande åtgärder som Europeiska unionen efterlyser. G20:s starka uppmaning till ett framgångsrikt resultat av WTO:s ministermöte i Bali i december, med handelslättnad i centrum och vissa delar av jordbruks- och utvecklingsfrågor skulle bli en solid språngbräda mot ett framgångsrikt avslutande av Doha-utvecklingsrundan och visa WTO:s trovärdighet och relevans."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend