Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

#Agriculture - Kommissionen ger geografisk beteckning för UK "Ayrshire New Potatoes"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har godkänt tillägget av 'Ayrshire New Potatoes'/'Ayrshire Earlies' i registret över skyddad geografisk beteckning (SGB). Den nyligen skyddade produkten planteras, odlas och skördas i grevskapet Ayrshire i sydvästra Skottland. Ayrshire har legat i hjärtat av den brittiska potatisindustrin sedan odlingen av grödan första gången rapporterades i Skottland på kommersiell basis 1793. På grund av lätt sandjord och tidig uppvärmning av Golfströmmen, går gårdar i Ayrshire, särskilt de längs med Ayrshire-kusten har alltid kunnat plantera sin potatisskörd några veckor tidigare än i andra delar av Skottland, vilket förknippar dem med början av den nya säsongen. "Ayrshire New Potatoes/Ayrshire Earlies" är särskilt bra för kokning och sallader. Den nya valören kommer att läggas till listan med 1,450 XNUMX produkter redan skyddad. Mer information finns online på webbsidor på kvalitetsprodukter och DOOR databas av skyddade produkter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend