#Agriculture - Kommissionen ger geografisk beteckning för UK 'Ayrshire New Potatoes'

| Juli 11, 2019

Kommissionen har godkänt tillägget av 'Ayrshire Nya Potatis' / 'Ayrshire Earlies' i registret för skyddad geografisk beteckning (BGB). Den nyskyddade produkten planteras, odlas och skördas i Ayrshire län i sydvästra delen av Skottland. Ayrshire har varit i hjärtat av den brittiska potatisindustrin, sedan odlingen av grödan först rapporterades i Skottland på kommersiell grund i 1793. På grund av lätt sandjord och tidig uppvärmning av Gulf Stream har gårdarna i Ayrshire, särskilt de längs Ayrshire-kusten, alltid kunnat plantera sin potatisavling några veckor tidigare än i andra delar av Skottland som associerar dem med början av ny säsong. "Ayrshire New Potatoes / Ayrshire Earlies" är särskilt bra för kokning och sallader. Den nya beteckningen läggs till i listan över 1,450-produkter redan skyddad. Mer information finns online på webbsidor på kvalitetsprodukter och den DÖRR databas av skyddade produkter.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Lantbruk, Ekonomi, EU, Europeiska kommissionen

Kommentarer är stängda.