Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

En ambitiös och mer inkluderande Erasmus + startar med 28 miljarder euro för att stödja rörlighet och lärande

publicerade

on

Kommissionen antog idag (25 mars) det första årliga arbetsprogrammet för Erasmus + 2021-2027. Med en budget på 26.2 miljarder euro har programmet nästan fördubblats och hoppas kunna bli mer inkluderande och lägga en starkare tonvikt på både den gröna och digitala övergången. 

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sade: ”Det faktum att Erasmus + -budgeten för de kommande sju åren nästan har fördubblats visar vikten av utbildning, livslångt lärande och ungdomar i Europa.

”Den nuvarande pandemin har förvärrat ojämlikheten, särskilt för unga människor. Solidaritetsprincipen måste vara drivkraften mellan våra handlingar här, och vi arbetar med organisationer som representerar och arbetar med människor som har färre möjligheter att hjälpa dem att få tillgång till detta program. Jag pratar om människor med mindre gynnad socioekonomisk bakgrund, människor som bor på landsbygden, isolerade människor eller personer med funktionsnedsättning. Till exempel täcker vi kostnaderna för personer som följer med deltagare med funktionshinder. ”

Annons

Det nya Erasmus + -programmet ger möjligheter till studieperioder utomlands, praktikplatser, lärlingsplatser och personalutbyte inom alla områden av utbildning, utbildning, ungdom och idrott. Det är öppet för skolelever, studenter för högre utbildning och yrkesutbildning, vuxenstuderande, ungdomsutbyte, ungdomsarbetare och idrottscoacher.

Förutom mobilitet, som står för 70% av budgeten, investerar nya Erasmus + också i gränsöverskridande samarbetsprojekt. Dessa kan vara mellan högre utbildningsinstitutioner (t.ex. initiativet European Universities). skolor; högskolor för lärarutbildning (t.ex. Erasmus + lärarakademier); vuxenutbildningscentra; ungdoms- och idrottsorganisationer; leverantörer av yrkesutbildning (t.ex. yrkescentra).

Huvuddragen i Erasmus + 2021-2027-programmet är:

Inkluderande Erasmus +: ge förbättrade möjligheter till människor med färre möjligheter, inklusive människor med olika kulturella, sociala och ekonomiska bakgrunder, och människor som bor på landsbygden och avlägsna områden. Nyheter inkluderar individuella utbyten och klassutbyten för skolelever och rörlighet för vuxna elever. Det blir lättare för mindre organisationer, såsom skolor, ungdomsföreningar och idrottsklubbar att ansöka, tack vare småskaliga partnerskap och användningen av förenklade bidragsansökningar. Programmet kommer också att bli mer internationellt och möjliggöra samarbete med tredjeländer och bygga på framgångarna med det tidigare programmet med utbyten och samarbetsprojekt runt om i världen. 

Digital Erasmus +: Pandemin betonade behovet av att påskynda den digitala övergången för utbildningssystemen. Erasmus + kommer att stödja utvecklingen av digital kompetens, i linje med handlingsplanen för digital utbildning. Det kommer att erbjuda digital utbildning av hög kvalitet och utbyte via plattformar som eTwinning, School Education Gateway och European Youth Portal, och det kommer att uppmuntra praktikplatser inom den digitala sektorn. Nya format, som blandade intensiva program, gör det möjligt att komplettera kortvarig fysisk rörlighet utomlands med online-lärande och lagarbete. Genomförandet av programmet kommer att digitaliseras ytterligare och förenklas med det europeiska studentkortet.

Grön Erasmus +: I linje med European Green Deal kommer programmet att erbjuda ekonomiska incitament till deltagare som använder hållbara transportsätt. Det kommer också att investera i projekt som främjar medvetenhet om miljöfrågor och underlättar utbyten relaterade till att mildra klimatkrisen.

Erasmus + för ungdomar: DiscoverEU blir nu en integrerad del av Erasmus + och ger 18-åringar möjlighet att få ett järnvägskort för att resa över hela Europa, lära av andra kulturer och träffa andra européer. Erasmus + kommer också att stödja utbytes- och samarbetsmöjligheter genom nya aktiviteter för ungdomsdeltagande, för att hjälpa ungdomar att engagera sig och lära sig att delta i det demokratiska livet, öka medvetenheten om gemensamma europeiska värderingar och grundläggande rättigheter. och samla ungdomar och beslutsfattare på lokal, nationell och europeisk nivå.

Utbildning

Framtiden för Erasmus +: Fler möjligheter

publicerade

on

Från en större budget till fler möjligheter för missgynnade människor, upptäck det nya Erasmus + -programmet.

Parlamentet antog Erasmus + -program för 2021-2027 den 18 maj. Erasmus + är ett flaggskepps EU-program som har visat sig vara framgångsrikt när det gäller att skapa möjligheter för unga människor och öka deras chanser att hitta ett jobb.

Ledamöterna förhandlade om ytterligare 1.7 miljarder euro för programmet, vilket hjälpte till att nästan fördubbla budgeten från perioden 2014--2020. Detta bör göra det möjligt för cirka 10 miljoner människor att delta i aktiviteter utomlands under de kommande sju åren, inklusive studenter, professorer, lärare och utbildare inom alla sektorer.

Annons

Du har nu möjlighet centrum för yrkesmässig kompetens, som föreslogs av parlamentsledamöter, är nu en del av det nya Erasmus +. Dessa internationella centra tillhandahåller kvalificerad yrkesutbildning så att människor kan utveckla användbara färdigheter inom viktiga sektorer.

Parlamentets prioriteringär programmet nu mer tillgängligt och mer inkluderande. Detta innebär att fler missgynnade kan delta och dra nytta av språkutbildning, administrativt stöd, mobilitet eller e-lärande.

I linje med EU: s prioriteringar kommer Erasmus + att fokusera på digitala och gröna övergångar och främja en hälsosam livsstil samt livslångt lärande för vuxna.

Vad är Erasmus +?

Erasmus + är ett EU-program som stöder möjligheter till utbildning, ungdomar och idrott i Europa. Det började som ett studentutbytesprogram 1987, men sedan 2014 erbjuder det också möjligheter för lärare, praktikanter och volontärer i alla åldrar.

Mer än nio miljoner människor har deltagit i Erasmus + -programmet under det senaste 30 år och nästan 940,000 personer gynnades av programmet enbart 2019. Programmet omfattar för närvarande 33 länder (alla 27 EU-länder samt Turkiet, Nordmakedonien, Serbien, Norge, Island och Liechtenstein) och är öppet för partnerländer över hela världen.

Enligt Europeiska kommissionen, en tredjedel av Erasmus + -praktikanterna erbjuds en position av företaget de utbildade sig i. Dessutom är arbetslösheten för ungdomar som studerat eller utbildat utomlands 23% lägre än deras icke-mobila kamrater fem år efter examen.

Hur man ansöker

Erasmus + har möjligheter till människor såväl som organisationer från hela världen.

Ansökningsförfarandet och förberedelserna kan variera beroende på vilken del av programmet du ansöker om. Upptäck mer information om det här.

Erasmus + 2021-2027 

Erasmus 

Fortsätt läsa

coronavirus

Tysklands långvariga nedläggning av pandemiskolan drabbar migrerande elever hårdast

publicerade

on

By

En främmande språkbarn är avbildad i händerna på socialarbetaren Noor Zayed från Stadtteilmuetter-migrationsintegrationsprojektet som drivs av den protestantiska välgörenhetsorganisationen Diakonie i Berlins distrikt Neukoelln, Tyskland 4 maj 2021. Bilden tagen 4 maj 2021. REUTERS / Annegret Hilse
Socialarbetare Noor Zayed från migrationsintegrationsprojektet Stadtteilmuetter som drivs av den protestantiska välgörenhetsorganisationen Diakonie talar till Um Wajih, en syrisk mor till två barn, i Berlins distrikt Neukoelln, Tyskland 4 maj 2021. Bild tagen 4 maj 2021. REUTERS / Annegret Hilse

När en lärare sa till den syriska mamman Um Wajih att hennes 9-åriga sons tysk hade försämrats under hans nedläggning i Berlin i sex veckor, blev hon bedrövad men inte förvånad. skriver Joseph Nasr.

"Wajih hade tagit tyska snabbt, och vi var väldigt stolta över honom", sa den 25-åriga tvåbarnsmoren.

"Jag visste att utan övning skulle han glömma vad han hade lärt sig men jag kunde inte hjälpa honom."

Annons

Hennes son står nu inför ytterligare ett år i en "välkomstklass" för migrerande barn tills hans tyska är tillräckligt bra för att gå med infödda kamrater på en skola i Berlins fattiga stadsdel Neukoelln.

Skolstängningar - som i Tyskland har uppgått till cirka 30 veckor sedan mars förra året jämfört med bara 11 i Frankrike - har ytterligare utökat utbildningsklyftan mellan migrerande och infödda elever i Tyskland, bland de högsta i den industrialiserade världen.

Redan före pandemin var bortfallet bland migranter 18.2%, nästan tre gånger det nationella genomsnittet.

Att stänga detta gap är avgörande, annars riskerar det att spåra Tysklands ansträngningar att integrera mer än två miljoner människor som ansökte om asyl de senaste sju åren, främst från Syrien, Irak och Afghanistan, säger experter.

Tyska språkkunskaper och upprätthålla dem - är kritiska.

"Den största effekten av pandemin på integrationen är den plötsliga bristen på kontakt med tyskarna", säger Thomas Liebig från OECD, en grupp i Paris baserade av industriländer. "De flesta migrerande barn talar inte tyska hemma, så kontakt med infödingar är avgörande."

Mer än 50% av de elever som är födda i Tyskland till migrerande föräldrar talar inte tyska hemma, det är den högsta andelen i 37 medlemmar OECD och jämfört med 35% i Frankrike. Siffran stiger till 85% bland elever som inte är födda i Tyskland.

Migrerande föräldrar som kanske saknar akademiska och tyska språkkunskaper har ibland kämpat för att hjälpa barn med hemundervisning och att komma ikapp förlorat lärande. De har också haft att kämpa med mer frekvent nedläggning av skolor eftersom de ofta bor i fattigare områden med högre COVID-19-infektionsnivåer.

Kansler Angela Merkels regering och ledarna för Tysklands 16 stater, som driver lokal utbildningspolitik, valde att stänga skolor under var och en av de tre koronavirusvågorna samtidigt som fabrikerna stod öppna för att skydda ekonomin.

"Pandemin förstärkte invandrarnas problem", säger Muna Naddaf, som leder ett rådsprojekt för migrerande mödrar som drivs av Evangelical Churchs välgörenhetsarm Diakonie i Neukoelln.

"De fick plötsligt hantera mer byråkrati som att administrera koronavirusprov på sitt barn eller ordna ett vaccinationsmöte. Det är mycket förvirring. Vi har fått folk att fråga oss om det är sant att dricka färskt ingefära te skyddar mot viruset och om vaccination orsakar infertilitet. "

Naddaf kopplade Um Wajih med Noor Zayed, en arab-tysk mor och mentor, som gav henne råd om hur hon skulle hålla sin son och dotter aktiva och stimulerade under lockdowns.

Långvariga brister i Tysklands utbildningssystem som svag digital infrastruktur som hämmade undervisning på nätet och korta skoldagar som gjorde att föräldrarna måste ta upp slacket, förvärrade migrationsproblemen.

'FÖRLORAD GENERATION'

Endast 45% av de 40,000 1.30 skolorna i Tyskland hade snabbt internet före pandemin, enligt Teachers Union, och skolorna är öppna fram till kl. 3.30 jämfört med minst fram till kl. XNUMX i Frankrike.

Skolor i fattigare stadsdelar saknade troligtvis digital infrastruktur och föräldrar hade inte råd med bärbara datorer eller vård efter skolan.

Mellan 2000 och 2013 hade Tyskland lyckats halvera bortfallet av migrerande skolor till cirka 10% genom att öka språkbiståndet i plantskolor och skolor. Men bortfall har ökat under de senaste åren när fler elever från länder med lägre utbildningsstandarder som Syrien, Afghanistan, Irak och Sudan gick med i tyska klassrum.

Lärarförbundet säger att 20% av de 10.9 miljoner eleverna i Tyskland behöver ytterligare handledning för att framgångsrikt genomföra det här läsåret och det totala antalet bortfall förväntas fördubblas till mer än 100,000 XNUMX.

"Utbildningsgapet mellan invandrare och infödingar kommer att växa", säger professor Axel Pluennecke från Kölns institut för ekonomisk forskning. "Vi kommer att behöva massiva investeringar i utbildning efter pandemin, inklusive riktad handledning, för att undvika en förlorad generation elever."

Fortsätt läsa

coronavirus

Utbildning: Kommissionen startar expertgrupp för att öka investeringarna i utbildning i tider av COVID-19

publicerade

on

Du har nu möjlighet expertgrupp för kvalitet i investeringar i utbildning som lanserades av kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom Mariya Gabriel i februari 2021 har träffats för första gången. De 15 experterna, utvalda bland nästan 200 sökande, kommer att identifiera strategier som effektivt kan öka utbildningsresultaten samt inkludering och effektivitet i utgifterna. Gabriel sa: ”COVID-19-pandemin har visat oss hur kritiska lärare, skolor och universitet är för vårt samhälle. Idag har vi chansen att ompröva EU: s utbildningssektor och sätta tillbaka den i kärnan i våra ekonomier och samhällen. Därför behöver vi tydlighet och solida bevis på hur man bäst investerar i utbildning. Jag är övertygad om att denna expertgrupp kommer att hjälpa kommissionen och medlemsstaterna att bygga starkare, mer motståndskraftiga och mer rättvisa utbildningssystem än tidigare. ”

Gruppen kommer att fokusera på kvaliteten på lärare och utbildare, utbildningsinfrastruktur och digital utbildning. Deras evidensbaserade utvärdering kommer att hjälpa kommissionen och medlemsstaterna att hitta innovativa, smarta lösningar på aktuella utbildningsutmaningar. Detta arbete är nyckeln till att uppnå en hållbar återhämtning och slutföra övergången till ett grönt och digitalt Europa. Expertgruppen fastställdes i Meddelande om att uppnå det europeiska utbildningsområdet 2025 att upprätthålla fokus på nationella och regionala investeringar och förbättra deras effektivitet. Den kommer att presentera en delrapport i slutet av 2021 och en slutrapport i slutet av 2022. Mer information finns onlinetillgångare.

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend