Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Tysklands långvariga nedläggning av pandemiskolan drabbar migrerande elever hårdast

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En främmande språkbarn är avbildad i händerna på socialarbetaren Noor Zayed från Stadtteilmuetter-migrationsintegrationsprojektet som drivs av den protestantiska välgörenhetsorganisationen Diakonie i Berlins distrikt Neukoelln, Tyskland 4 maj 2021. Bilden tagen 4 maj 2021. REUTERS / Annegret Hilse
Socialarbetare Noor Zayed från migrationsintegrationsprojektet Stadtteilmuetter som drivs av den protestantiska välgörenhetsorganisationen Diakonie talar till Um Wajih, en syrisk mor till två barn, i Berlins distrikt Neukoelln, Tyskland 4 maj 2021. Bild tagen 4 maj 2021. REUTERS / Annegret Hilse

När en lärare sa till den syriska mamman Um Wajih att hennes 9-åriga sons tysk hade försämrats under hans nedläggning i Berlin i sex veckor, blev hon bedrövad men inte förvånad. skriver Joseph Nasr.

"Wajih hade tagit tyska snabbt, och vi var väldigt stolta över honom", sa den 25-åriga tvåbarnsmoren.

"Jag visste att utan övning skulle han glömma vad han hade lärt sig men jag kunde inte hjälpa honom."

Annons

Hennes son står nu inför ytterligare ett år i en "välkomstklass" för migrerande barn tills hans tyska är tillräckligt bra för att gå med infödda kamrater på en skola i Berlins fattiga stadsdel Neukoelln.

Skolstängningar - som i Tyskland har uppgått till cirka 30 veckor sedan mars förra året jämfört med bara 11 i Frankrike - har ytterligare utökat utbildningsklyftan mellan migrerande och infödda elever i Tyskland, bland de högsta i den industrialiserade världen.

Redan före pandemin var bortfallet bland migranter 18.2%, nästan tre gånger det nationella genomsnittet.

Annons

Att stänga detta gap är avgörande, annars riskerar det att spåra Tysklands ansträngningar att integrera mer än två miljoner människor som ansökte om asyl de senaste sju åren, främst från Syrien, Irak och Afghanistan, säger experter.

Tyska språkkunskaper och upprätthålla dem - är kritiska.

"Den största effekten av pandemin på integrationen är den plötsliga bristen på kontakt med tyskarna", säger Thomas Liebig från OECD, en grupp i Paris baserade av industriländer. "De flesta migrerande barn talar inte tyska hemma, så kontakt med infödingar är avgörande."

Mer än 50% av de elever som är födda i Tyskland till migrerande föräldrar talar inte tyska hemma, det är den högsta andelen i 37 medlemmar OECD och jämfört med 35% i Frankrike. Siffran stiger till 85% bland elever som inte är födda i Tyskland.

Migrerande föräldrar som kanske saknar akademiska och tyska språkkunskaper har ibland kämpat för att hjälpa barn med hemundervisning och att komma ikapp förlorat lärande. De har också haft att kämpa med mer frekvent nedläggning av skolor eftersom de ofta bor i fattigare områden med högre COVID-19-infektionsnivåer.

Kansler Angela Merkels regering och ledarna för Tysklands 16 stater, som driver lokal utbildningspolitik, valde att stänga skolor under var och en av de tre koronavirusvågorna samtidigt som fabrikerna stod öppna för att skydda ekonomin.

"Pandemin förstärkte invandrarnas problem", säger Muna Naddaf, som leder ett rådsprojekt för migrerande mödrar som drivs av Evangelical Churchs välgörenhetsarm Diakonie i Neukoelln.

"De fick plötsligt hantera mer byråkrati som att administrera koronavirusprov på sitt barn eller ordna ett vaccinationsmöte. Det är mycket förvirring. Vi har fått folk att fråga oss om det är sant att dricka färskt ingefära te skyddar mot viruset och om vaccination orsakar infertilitet. "

Naddaf kopplade Um Wajih med Noor Zayed, en arab-tysk mor och mentor, som gav henne råd om hur hon skulle hålla sin son och dotter aktiva och stimulerade under lockdowns.

Långvariga brister i Tysklands utbildningssystem som svag digital infrastruktur som hämmade undervisning på nätet och korta skoldagar som gjorde att föräldrarna måste ta upp slacket, förvärrade migrationsproblemen.

'FÖRLORAD GENERATION'

Endast 45% av de 40,000 1.30 skolorna i Tyskland hade snabbt internet före pandemin, enligt Teachers Union, och skolorna är öppna fram till kl. 3.30 jämfört med minst fram till kl. XNUMX i Frankrike.

Skolor i fattigare stadsdelar saknade troligtvis digital infrastruktur och föräldrar hade inte råd med bärbara datorer eller vård efter skolan.

Mellan 2000 och 2013 hade Tyskland lyckats halvera bortfallet av migrerande skolor till cirka 10% genom att öka språkbiståndet i plantskolor och skolor. Men bortfall har ökat under de senaste åren när fler elever från länder med lägre utbildningsstandarder som Syrien, Afghanistan, Irak och Sudan gick med i tyska klassrum.

Lärarförbundet säger att 20% av de 10.9 miljoner eleverna i Tyskland behöver ytterligare handledning för att framgångsrikt genomföra det här läsåret och det totala antalet bortfall förväntas fördubblas till mer än 100,000 XNUMX.

"Utbildningsgapet mellan invandrare och infödingar kommer att växa", säger professor Axel Pluennecke från Kölns institut för ekonomisk forskning. "Vi kommer att behöva massiva investeringar i utbildning efter pandemin, inklusive riktad handledning, för att undvika en förlorad generation elever."

coronavirus

HERA: Första steget mot inrättandet av EU FAB, ett nätverk av ständigt varm produktionskapacitet

publicerade

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelande om tidigare information, som ger vaccin- och terapiproducenter preliminär information om EU: s FAB-uppmaning till tävling, planerad till början av 2022. Målet med EU FAB är att skapa ett nätverk av "ständigt varma" produktionskapacitet för vaccin- och medicintillverkning som kan aktiveras vid framtida kriser. EU FAB kommer att täcka flera vaccin- och terapeutiska tekniker. För att vara i drift hela tiden förväntas de deltagande produktionsanläggningarna säkerställa tillgången på kvalificerad personal, tydliga driftsprocesser och kvalitetskontroller, så att EU kan vara bättre förberett och bemöta framtida hälsorisker. EU FAB kommer snabbt och enkelt att kunna aktivera sitt nätverk av tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på vacciner och/eller terapibehov tills marknaden har skalat upp produktionskapaciteten. EU FAB kommer att utgöra en nyckelkomponent i den industriella dimensionen hos European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), vilket meddelades i meddelandet Vi presenterar HERA, nästa steg mot att slutföra Europeiska hälsounionen, den 16 september. Meddelandet om förhandsinformation om EU FAB är tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend