Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

Gas för att överbrygga klyftan och minska CO2 snabbare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

"För att minska Europas CO2-utsläpp behöver vi också gas. Inte för alltid och överallt, utan under en övergångsperiod och i vissa situationer. Gas är den renaste fossila energikällan och gasinfrastruktur kan användas i framtiden för att transportera rent väte - producerat av förnybar energi – som har en enorm potential som energibärare inom transport och industri.

"Genom att använda gas som broteknik kan vi uppnå CO2-minskningar snabbare genom att gå bort från till exempel kol utan att behöva vänta på att helt kolfria tekniker blir allmänt tillgängliga. I många delar av EU kan gas hjälpa till att överbrygga klyftan och hjälpa oss att få konkreta resultat snabbare. Och att leverera konkreta resultat är det som räknas för EPP-gruppen", säger Esther de Lange, ledamot av Europaparlamentet, EPP-gruppens vice ordförande med ansvar för den så kallade Green Deal.

Hennes uttalande kommer efter att EU-kommissionen i fredags föreslog införandet av kärnenergi och fossil gas i den så kallade "Taxonomy Regulation" som anger kriterier som definierar gröna investeringar.

EPP-gruppen erkänner också den roll kärnenergi kan spela som en koldioxidsnål teknik i den nationella energimixen, förutsatt att tillräckliga åtgärder vidtas för de högsta säkerhetsstandarderna såväl som för avveckling, med hänsyn till gränsöverskridande frågor.

"Taxonomireglerna är mycket viktiga för att rikta privata pengar och investeringar i rätt riktning för Green Deal. Genom att tydligt definiera listan över energi som ingår, erbjuder vi välbehövlig tydlighet för investerare", betonade de Lange.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend