Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

En offentlig dialog om media och digitala verktyg för det andra onlineforumet för Anna Lindh Foundation Virtual Marathon

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Anna Lindh-stiftelsens virtuella maraton för dialog i EuroMed-regionen (VM) samlar aktiviteter inom ALF-civilsamhällets nätverk och partnerorganisationer för att äga rum i 42 dagar fram till 29 juni för 63 online-evenemang. VM syftar till att lyfta fram vikten av den interkulturella dialogen för att bygga hållbara samhällen i EuroMed-regionen, med tanke på de utmaningar och möjligheter som COVID-19-pandemin medför.

Mot detta mål, förutom ett rikt program för civilsamhället och partnerledda aktiviteter, utformades en serie veckovisa offentliga virtuella dialoger organiserade av Anna Lindh Foundation för att stimulera en bred konversation och reflektion över viktiga frågor som påverkar ömsesidig uppfattning mellan människor i regionen och gemensamma åtgärder för att ta itu med sociala och kulturella utmaningar som påverkar samhällen norr, söder, öster och väster om Medelhavet.

Media och digitala verktyg var huvudteman i den andra veckodagliga dialogen, ”Digitala hot och möjligheter”. Det plötsliga digitala skiftet som drivs av COVID-19-pandemin har gjort mer synliga utmaningar och hot relaterade till mångfald och ömsesidig uppfattning genom ökad diskriminering, hatprat, rasprofilering och falska nyheter på sociala medier. Samtidigt har digital teknikanvändning som drivs av pandemin tagit hinder och ökat tillgänglighet, inkludering och rättvist deltagande i onlineplattformar för kunskapsdelning. Digitalisering i detta sammanhang har också gett möjligheter att belysa den avgörande roll som civilsamhällesorganisationer spelar i att fungera som informationskanaler och förstahandsinspektörer sedan pandemin.

Annons

Aissam Benaissa (Connect NordAfrika) modererade evenemanget, där deltagande av viktiga nätverksmedlemmar och intressenter deltog, inklusive företrädare för det civila samhället, ungdomar, lärare, media och institutionella partners, såsom Vesna Loncaric (ledamot av regeringen Dubravka Suica, EU: s vice ordförande, kommissionär för demokrati och demografi); Sid El-Mohri (YMV-deltagare, Algeriet); Nadia Henni-Moulai (Journaliste politique Jeune Afrique): Viktória Mihalkó (Anthropolis Association, Ungern); Rachida Mohtaram El Alaoui (Association Marocaine des petits débrouillards); Lurdes Vidal (IEM, författare till ALF 2021-rapporten); Michael Bush (Utbildning och samhälle, British Council).

Baserat på principerna om aktivt lyssnande, formulering och svar på argument och konstruktivt införlivad feedback i formuleringen av rekommendationer, förslag och handlingspunkter (inklusive policyrekommendationer) ledde diskussionen mellan paneldeltagarna till ett öppet samtal med allmänheten. Vesna Loncaric betonade vikten av Barcelonaprocessen, som betraktas som ett föregångare för unionen för Medelhavsområdet och Euro-Medelhavsområdets frihandelsområde: "Under 25 år har Barcelonaprocessen varit ett viktigt laboratorium för interkulturell handling och dialog med det civila samhället och ungdomar för ett mer integrerat, fredligt och inkluderande Medelhavsområde ". Vesna Loncaric pratade också om vikten av sociala medier för dialog "Sociala medier stärker länkar mellan människor över hela världen, skapar en miljö för lärande och förståelse, låt oss utnyttja denna underbara möjlighet och inse att världen tillhör lika var och en av oss!".

Sid El-Mohri talade om den grundläggande betydelsen av yttrandefrihet, "en avgörande komponent i effektiv och konstruktiv dialog, särskilt interkulturellt. Att kompromissa med yttrandefriheten utmanade dialogen och dess kvalitet av individer som kan uttrycka sig, sina idéer, åsikter och känslor."

Annons

Nadia Henni-Moulai nämnde riskerna med stigande populism och radikalisering "Vi måste ge unga människor möjlighet att tänka kritiskt. Digital är bra, men inte tillräckligt. Det är nödvändigt att komma tillbaka till fältet." Under webbseminariet kom också olika frågor utifrån evenemangets ämne, till exempel utvecklingen av ett nytt språk (eller kultur) baserat på den digitala "grammatiken" och en ny modus operandi (dvs. algoritmer) som involverar en ny -tänkande av den interkulturella dialogen. Andra aspekter var kopplade till att göra vårt system mer inkluderande och tolerant, med början från lärdomarna från denna pandemi och nya former av interkulturellt engagemang på sociala medier som en nyckelvektor att organisera. Detta innebär tvärkulturella solidaritetsmeddelanden, samarbeten för att hjälpa marginaliserade samhällen, konstnärliga föreställningar för att ansluta människor. Analysen av de prioriterade åtgärderna på den interkulturella dialogagendan för en digital inkluderande gemenskap efter COVID-19 var en annan fråga för debatt. De negativa pandemiska effekterna som upprätthålls på nätet, som främlingsfientlighet, rasism, hatprat och andra former av intolerans, väckte allvarliga utmaningar för de interkulturella dialogledande principerna. Dessutom handlade en annan relevant punkt om den roll som digitala verktyg kan spela för att ge en bättre kvalitet på tvärkulturell rapportering.

En relevant resolution som stödde debatten var GEMENSAMMA MEDDELANDE TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN OCH REGIONKOMMITTÉN: Att ta itu med COVID-19 desinformation - Rätta fakta rätt. Mer information om resolutionen.

Anna Lindh Foundation är en internationell organisation, född 2004, som arbetar från Medelhavet för att främja interkulturell och civilsamhällsdialog inför växande misstro och polarisering. ALF har sitt huvudkontor i Alexandria och har samordnare och ledningspersonal baserad i mer än 40 länder ALF.

Ytterligare evenemang äger rum online i de 42 länderna i ALF-nätverket: https://www.annalindhfoundation.org/anna-lindh-foundation-virtual-marathon-dialogue-euromed https://www.facebook.com/groups/ 3909240492445240

coronavirus

Coronavirus: 200: e EU -desinfektionsrobot levererad till europeiskt sjukhus, ytterligare 100 bekräftade

publicerade

on

Den 21 september levererade kommissionen den 200: e desinfektionsroboten - till Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí -sjukhuset i Barcelona. Robotarna, donerade av kommissionen, hjälper till att sanera COVID-19-patientrum och är en del av kommissionens åtgärder för att tillhandahålla sjukhus i hela EU för att hjälpa dem att hantera effekterna av coronaviruspandemin. Utöver dessa första 200 robotar som meddelades i November förra året, säkerställde kommissionen köpet ytterligare 100, vilket ger de totala donationerna till 300.

Ett Europa som passar den digitala åldern Executive Vice President för Margrethe Vestager sa: ”Att hjälpa medlemsstater att övervinna utmaningarna av pandemin fortsätter att vara en prioritet nummer ett och dessa donationer - en mycket konkret form av stöd - är ett utmärkt exempel på vad kan uppnås. Detta är europeisk solidaritet i praktiken och jag är glad över att se att kommissionen kan gå en extra mil med att donera ytterligare 100 desinfektionsrobotar till sjukhus i nöd. ”

Tjugofem desinfektionsrobotar har redan arbetat natt och dag i Spanien sedan februari för att hjälpa till att hantera spridningen av coronaviruset. Nästan varje EU -medlemsstat har nu fått minst en desinfektionsrobot, som desinficerar ett vanligt patientrum på under 15 minuter, vilket lindrar sjukhuspersonal och erbjuder dem och deras patienter större skydd mot potentiell infektion. Denna åtgärd möjliggörs genom Nödstöd och enheterna levereras av det danska företaget UVD -robotar, som vann ett anbud för upphandling i nödsituationer.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen tecknar avtal om leverans av en monoklonal antikroppsbehandling

publicerade

on

Kommissionen har tecknat ett gemensamt ramavtal för upphandling med läkemedelsföretaget Eli Lilly för leverans av en monoklonal antikroppsbehandling för coronaviruspatienter. Detta markerar den senaste utvecklingen i detta första portföljen med fem lovande läkemedel som tillkännagavs av kommissionen under EU: s covid-19 terapeutiska strategi i juni 2021. Läkemedlet granskas för närvarande av European Medicines Agency. 18 medlemsstater har anmält sig till den gemensamma upphandlingen för köp av upp till 220,000 XNUMX behandlingar.

Kommissionär för hälsa och livsmedelssäkerhet Stella Kyriakides sa: ”Över 73% av EU: s vuxna befolkning är nu helt vaccinerad, och den kommer att öka. Men vacciner kan inte vara vårt enda svar på COVID-19. Människor fortsätter att bli smittade och insjuknar. Vi måste fortsätta vårt arbete med att förebygga sjukdomar med vacciner och samtidigt se till att vi kan behandla det med terapier. Med dagens underskrift avslutar vi vår tredje upphandling och levererar vårt åtagande enligt EU: s terapeutiska strategi för att underlätta tillgången till toppmoderna läkemedel för COVID-19-patienter. ”

Även om vaccination fortfarande är den starkaste tillgången både mot viruset och dess varianter, spelar terapi en kritisk roll i COVID-19-svaret. De hjälper till att rädda liv, påskyndar återhämtningstiden, minskar sjukhusvistelsen och i slutändan lindrar bördan av sjukvårdssystemen.

Annons

Produkten från Eli Lilly är en kombination av två monoklonala antikroppar (bamlanivimab och etesevimab) för behandling av coronaviruspatienter som inte behöver syre men löper stor risk för allvarlig COVID-19. Monoklonala antikroppar är proteiner upptagna i laboratoriet som efterliknar immunsystemets förmåga att bekämpa coronaviruset. De smälter ihop med spikproteinet och blockerar därmed virusets vidhäftning till de mänskliga cellerna.

Enligt EU: s gemensamma upphandlingsavtal har EU -kommissionen hittills ingått nästan 200 kontrakt för olika medicinska motåtgärder med ett kumulativt värde på över 12 miljarder euro. Enligt det gemensamma ramavtalet för upphandling som ingåtts med Eli Lilly kan medlemsstaterna köpa kombinationsprodukten bamlanivimab och etesevimab om och när det behövs, när det har fått antingen ett villkorat godkännande för försäljning på EU -nivå från Europeiska läkemedelsmyndigheten eller ett tillstånd för nödanvändning i berört medlemsland.

Bakgrund

Annons

Dagens gemensamma upphandlingskontrakt följer det kontrakt som Roche tecknade för produkten REGN-COV2, en kombination av Casirivimab och Imdevimab, den 31 mars 2021 och kontrakteth Glaxo Smith Kline den 27 juli 2021 för leverans av sotrovimab (VIR-7831), utvecklat i samarbete med VIR bioteknik.

EU: s strategi för covid-19-terapi, som antogs den 6 maj 2021, syftar till att bygga en bred portfölj av covid-19-terapier med målet att ha tre nya läkemedel tillgängliga i oktober 2021 och möjligen två till i slutet av året. Den täcker hela livscykeln för läkemedel från forskning, utveckling, urval av lovande kandidater, snabbt myndighetsgodkännande, tillverkning och distribution till slutanvändning. Det kommer också att samordna, skala upp och se till att EU agerar tillsammans för att säkerställa tillgång till terapi via gemensamma upphandlingar.

Strategin utgör en del av en stark europeisk hälsounion som använder en samordnad EU -strategi för att bättre skydda våra medborgares hälsa, rusta EU och dess medlemsstater för att bättre förebygga och ta itu med framtida pandemier och förbättra motståndskraften i Europas hälsosystem. Med fokus på behandling av patienter med COVID-19 fungerar strategin tillsammans med den framgångsrika EU-vaccinstrategin, genom vilken säkra och effektiva vacciner mot COVID-19 har godkänts för användning i EU för att förebygga och minska överföring av fall, samt sjukhusvistelse och dödsfall orsakade av sjukdomen.

Den 29 juni 2021 levererade strategin sitt första resultat, med tillkännagivande av fem kandidatterapeutika som snart kan vara tillgänglig för att behandla patienter i hela EU. De fem produkterna är på ett avancerat utvecklingsstadium och har en hög potential att vara bland de tre nya COVID-19-terapierna för att få godkännande i oktober 2021, målet som fastställts under strategin, förutsatt att de slutliga uppgifterna visar deras säkerhet, kvalitet och effekt .

Globalt samarbete om terapi är avgörande och en nyckelkomponent i vår strategi. Kommissionen har åtagit sig att arbeta tillsammans med internationella partner om COVID-19-terapi och göra dem tillgängliga globalt. Kommissionen undersöker också hur man kan stödja den möjliga miljön för tillverkning av hälsoprodukter, samtidigt som man stärker forskningskapaciteten i partnerländer runt om i världen.

Mer

EU: s terapeutiska strategi

Coronavirus svar

Säkra COVID-19-vacciner för européer

Fortsätt läsa

coronavirus

SÄKER: Rapporten bekräftar instrumentets framgångar för att skydda jobb och inkomster

publicerade

on

Du har nu möjlighet Kommissionen har publicerat sin andra rapport om effekterna av SURE, instrumentet på 100 miljarder euro som är avsett att skydda jobb och inkomster som drabbats av COVID-19-pandemin.

Rapporten finner att SURE har lyckats dämpa de allvarliga socioekonomiska konsekvenserna av COVID-19-pandemin. Nationella arbetsmarknadsåtgärder som stöds av SURE beräknas ha minskat arbetslösheten med nästan 1.5 miljoner människor år 2020. SURE har bidragit till att effektivt bekämpa ökningen av arbetslösheten i de mottagande medlemsstaterna under krisen. Tack vare SURE och andra stödåtgärder har denna ökning av arbetslösheten visat sig vara betydligt mindre än under den globala finanskrisen, trots det mycket större fallet i BNP.

SÄKER är en avgörande del av EU: s övergripande strategi för att skydda medborgarna och mildra de negativa konsekvenserna av COVID-19-pandemin. Det ger ekonomiskt stöd i form av lån som beviljas på förmånliga villkor från EU till medlemsstaterna för att finansiera nationella korttidsarbetssystem, liknande åtgärder för att bevara arbetstillfällen och stödja inkomster-särskilt för egenföretagare och vissa hälsorelaterade åtgärder .

Annons

Totalt 94.3 miljarder euro i ekonomiskt bistånd har hittills godkänts till 19 medlemsstater, varav 89.6 miljarder euro har betalats ut. SÄKER kan fortfarande ge nästan 6 miljarder euro i ekonomiskt bistånd till medlemsstaterna av det totala kuvertet på 100 miljarder euro.

Viktigaste resultaten

Annons

SURE har stött cirka 31 miljoner människor 2020, varav 22.5 miljoner är anställda och 8.5 miljoner egenföretagare. Detta motsvarar mer än en fjärdedel av det totala antalet anställda i de 19 mottagarmedlemsstaterna.

Dessutom har cirka 2.5 miljoner företag som drabbats av COVID-19-pandemin gynnats av SURE, så att de kan behålla arbetare.

Med tanke på EU: s starka kreditvärdighet har mottagarmedlemsstaterna sparat uppskattningsvis 8.2 miljarder euro i räntebetalningar tack vare SURE.

Kommissionen tog in ytterligare 36 miljarder euro för tre emissioner sedan tidpunkten för utarbetandet av den första rapporten i mars 2021. Dessa emissioner var i stort sett övertecknade. Alla medel har samlats in som sociala obligationer, vilket ger investerare förtroende för att deras pengar går till ett socialt syfte och gör EU till världens största emittent av sociala obligationer.

Den 4 mars 2021 presenterade kommissionen en Rekommendation om effektivt aktivt stöd till sysselsättningen efter COVID-19-krisen (EASE). Den beskriver en strategisk strategi för att gradvis övergå mellan nödåtgärder som vidtagits för att bevara arbetstillfällen under pandemin och nya åtgärder som behövs för en jobbrik återhämtning. Med EASE främjar kommissionen skapande av arbetstillfällen och övergångar mellan jobb, inklusive mot den digitala och gröna sektorn, och uppmanar medlemsstaterna att använda tillgängliga EU-medel.

En ekonomi som fungerar för människor Executive Vice President Valdis Dombrovskis sa: ”SURE -systemet har bevisat sitt värde och fortsätter att uppfylla sitt syfte. Vi skapade det under en nödsituation för att stödja människors inkomster, skydda deras familjer och bevara deras försörjning när de behövde det som mest. Dess framgång kan mätas med siffrorna i dagens rapport som visar att SURE lyckades hålla många miljoner européer i ett jobb under den värsta krisen. Det har spelat en viktig roll i Europas övergripande svar, vilket vi också måste tacka nationella regeringar för. När vi lämnar pandemin bör vårt tillvägagångssätt gradvis fokusera på att främja kvalitetsarbete och skapa lättare jobb-till-jobb-övergångar genom utbildning och andra åtgärder. ”

Jobb- och socialrättskommissionär Nicolas Schmit sa: ”SURE -instrumentet har visat sig vara både innovativt och oumbärligt. Det är ett lysande exempel på ett Europa som skyddar och fungerar för människor. I rapporten som offentliggjordes i dag står det att finansiering tillgänglig för medlemsstaterna genom SURE hjälpte till att undvika att upp till 1.5 miljoner fler personer kommer in i arbetslöshet 2020. SURE hjälpte till att stoppa detta flöde. Nu måste vi agera lika resolut och snabbt för att införa aktiv arbetsmarknadspolitik för en jobbrik återhämtning på den föränderliga arbetsmarknaden. ”

Bakgrund

Kommissionen föreslog SURE -förordningen den 2 april 2020 som en del av EU: s första svar på pandemin. Den antogs av rådet den 19 maj 2020 och blev tillgänglig efter att alla medlemsstater undertecknat garantiavtalen den 22 september 2020. Den första utbetalningen skedde fem veckor efter att SURE blev tillgängligt.

Budget- och administrationskommissionär Johannes Hahn sade: ”Det är lugnande att de pengar som samlats in på marknaden under SURE har hjälpt EU -länderna att nå imponerande resultat på kort tid. För kommissionen har SURE satt scenen för lån under det mycket större NextGenerationEU -återvinningsinstrumentet. Med 49 miljarder euro utbetalade till 13 EU -länder hittills och några miljarder till EU: s budgetprogram ser NextGenerationEU också till att återhämtningen fungerar för alla. ”

Dagens rapport är den andra rapporten om SURE som riktas till rådet, Europaparlamentet, Ekonomiska och finansiella kommittén (EFC) och sysselsättningskommittén (EMCO). Enligt artikel 14 i SURE -förordningen är kommissionen lagligt skyldig att utfärda en sådan rapport inom 6 månader från dagen då instrumentet blev tillgängligt. De första rapporten publicerades den 22 mars 2021. Efterföljande rapporter kommer att följa var sjätte månad så länge SURE är tillgängligt.

Ekonomikommissionär Paolo Gentiloni sade: ”Den här andra rapporten om SUREs inverkan bekräftar värdet av detta solidaritetsinstrument utan motstycke. Siffrorna talar för sig själva: 1.5 miljoner färre arbetslösa, 31 miljoner arbetare och 2.5 miljoner företag som stöds och mer än 8 miljarder euro i räntebesparingar. Jag är stolt över den europeiska framgångssagan som är SÄKER: en framgångssaga som vi måste bygga på! ”

Kommissionen utfärdar sociala obligationer för att finansiera SURE-instrumentet och använder intäkterna för att tillhandahålla back-to-back-lån till förmånstagarländerna. Ytterligare information om dessa obligationer, tillsammans med en fullständig översikt över de medel som samlas in under varje emission och mottagarmedlemsstaterna, är tillgänglig online här.

Mer

Andra rapporten om genomförandet av SURE

SÄKER webbplats

Faktablad om SÄKER

SÄKER reglering

EU som låntagarwebbplats

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend