Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Enda tillstånd för utländska flygbolag som flyger till EU säkerheten i hela EU

DELA MED SIG:

publicerade

on

4d1212d6ca0e7322f0d6b415215105b1Europeiska kommissionen antog idag (29 april) en ny förordning (känd som PART TCO) som banar väg för flygbolag från länder utanför EU att få ett enda EU-omfattande säkerhetstillstånd att flyga till, från eller inom EU. Det nya systemet kommer att undvika onödig dubbelarbete och leda till större effektivitet jämfört med den nuvarande ansökningsprocessen. Auktorisationen som bekräftar EU-omfattande överensstämmelse med internationella säkerhetsstandarder kommer att tillhandahållas av European Aviation Safety Agency (EASA) och gäller i hela EU.

Utländska flygbolag kommer inte längre att behöva göra en separat ansökan om säkerhetstillstånd till varje medlemsstat de vill flyga till, vilket är fallet nu.

Vicepresident Siim Kallas, EU-kommissionär för mobilitet och transport, sa: "Säkerhet kommer alltid först i vår luftfartspolitik. Dessa nya regler kommer att minska byråkratin och förenkla säkerhetstillståndsförfaranden för utländska flygbolag, samtidigt som de säkerställer att de fullt ut uppfylla alla nödvändiga internationella säkerhetskrav. Detta kommer att göra flygresor till, från och inom EU säkrare, till fördel för europeiska medborgare och alla som reser till EU."

Säkerhetstillståndet för operatörer från tredje land (eller TCO) som utfärdats av EASA kommer att gälla för alla kommersiella flygbolag utanför EU som avser att flyga till EU:s territorium och kommer att gälla för hela EU. Säkerhetstillståndet kommer att vara en förutsättning för att få drifttillstånd i varje medlemsstat. EASA har goda förutsättningar att utföra den säkerhetsbedömning som krävs och fortlöpande övervakning av tredjelandsoperatörer.

Det nya säkerhetstillståndssystemet kommer att:

  • Harmonisera tillämpningen av internationella flygsäkerhetsregler i hela EU – som ett resultat blir det lättare att övervaka efterlevnaden av internationella flygsäkerhetsstandarder av utländska flygbolag som vill flyga till, från och inom EU och i sin tur göra flygresor till EU säkrare;
  • förenkla och effektivisera ansökningsprocessen genom att tillhandahålla en enda kontaktpunkt eller ett EU-omfattande säkerhetstillstånd för utländska flygbolag som flyger till, från eller inom EU, och;
  • komplettera EU:s befintliga förordning om flygsäkerhetslistor och som ett resultat av detta bidra till säkerheten för europeiska flygresor.

Mer information

Webbplats för Europeiska byrån för luftfartssäkerhet (EASA)

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend