Kommissionen och EBU att fortsätta samarbetet i EU Region Omgivningar

fuleEuropeiska kommissionen och European Broadcasting Union (EBU) kommer att arbeta tillsammans för att stärka mediernas oberoende i den europeiska grannskapsregionen efter ett möte mellan utskottet för utvidgning och EU: s grannskapspolitik Štefan Füle (avbildad), EBU: s ordförande Jean-Paul Phillipot och EBU: s generaldirektör Ingrid Deltenre.

Organisationerna har undertecknat och bytt brev för att cementera sitt samarbete i den europeiska grannskapsregionen, byggande på befintligt samarbete inom ramen för EU: s utvidgningspolitik.

Philippot sa: "Oberoende och hållbara medieorganisationer för offentlig service är pelare av yttrandefrihet och ett demokratiskt medielandskap. EBU-partnerskapsprogrammets verksamhet i den europeiska grannskapsregionen kommer att bli allt starkare med stöd av Europeiska kommissionen. "

Füle sade: "Yttrandefrihet, fri press och media är pelarna till en djup och hållbar demokrati, vilket är ett av de centrala målen för den europeiska grannskapspolitiken. Jag är väldigt glad att European Broadcasting Union delar vår uppfattning om att säkerställandet av yttrandefrihet kräver en kontinuerlig insats av alla intressenter.

"Jag välkomnar särskilt engagemang från EBU i länder som Ukraina eller Tunisien som genomgår viktiga förändringar. Medias roll och dess oberoende är avgörande för att hjälpa till med processen. Jag vill bekräfta vårt åtagande att samarbeta med EBU om förbättring av medielandskapet i den europeiska grannskapsregionen och för att främja det samarbete som redan har visat sig vara mycket framgångsrikt i utvidgningsområdet. "

Under sitt partnerskapsprogram åtar sig EBU olika åtgärder som riktar sig till program för offentlig tjänst i distriktet utvidgning och europeisk grannskap. Åtgärder omfattar bland annat assistans, tekniskt stöd och utbildning för att bygga upp intern kapacitet för oberoende och långsiktig hållbarhet.

Ytterligare bakgrundsinformation om europeisk grannskapspolitik finns tillgänglig i Europeiska kommissionens pressmeddelande.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU, EU, Europeiska kommissionen, Europeiska grannskapspolitiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *