Pittella: "Europa kommer inte att förändras genom terrorism. United We shall overcome "

o-GIANNI-PITTELLA-facebookIdag (25 november) Europaparlamentet debatterade den senaste tidens attacker i Paris. Tala under debatten, ordförande i Socialdemokrater Group, Gianni Pittella sa: "Mot bakgrund av brutal jihad terror, vi behöver mer Europa, inte mindre. Vi behöver mer Europa för att samordna insatser mot terrorism.

"Vi behöver mer Europa för att stärka samarbetet mellan de nationella underrättelsetjänster och att stärka kontrollen av våra yttre gränser samtidigt som Schengen, en av de mest kraftfulla symboler EU-integration. Vi behöver mer Europa genom en effektiv PNR mekanism som går hand i hand med rätten till skydd av personuppgifter. Vi behöver mer Europa att tillåta medlemsländerna möjlighet att ha extra utgifter för kampen mot terrorism undantas från EU: s finanspolitiska regler, som föreslagits av president Juncker. Och vad som är säkert är att vi behöver mer Europa och inte minst i kampen mot Daesh, styckning deras finansieringskanaler.

"Som den senaste tidens terroristattacker i Tunisien, Egypten, Beirut, Mali och Paris visa, är global hotet från terrorismen. Att möta detta hot Europa, som har sagts av EU: s höge representant Federica Mogherini, måste stå i frontlinjen för att bygga en internationell allians, inklusive alla de stora regionala aktörer, för att besegra Daesh och stödja vägen övergångar i Syrien och Irak. Vi kan inte tillåta splittring inom denna allians att avvika oss i våra ansträngningar, och därför de nuvarande spänningarna mellan Turkiet och Ryssland måste övervinnas till förmån för en varaktig lösning.

"Detta bör inte bli Europas September 11th. Europa kan inte tillåta sig att ändras av terrorism. Det kommer inte att bli lätt, det kommer att ta tid, men enade, vi kommer att övervinna detta nya hot. "

Syed Kamall parlamentsledamot på Paris attackerna: "Du kan attackera oss. Du kan skada oss. Men du kommer aldrig att bryta oss. "

Taggar: , , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaparlamentet, radikalisering, Terrorism