Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

#DigitizeEU: S&D Group välkomnar kommissionens förslag som första steg för en digital industriell strategi för Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Weidenholzer_DSC8369-1S&D-gruppen har välkomnat ett åtgärdspaket från EU-kommissionen för att digitalisera europeisk industri, men hävdade att kommissionen fortfarande behöver skissa upp en konkret plan för att säkerställa att EU har en kvalificerad arbetskraft  redo att genomföra det.

Josef Weidenholzer, S&D Vice President och talesman för digitala frågor, sa: "Digitalisering av europeisk industri är avgörande om vi vill konkurrera i den globala ekonomin under 21-talet. Det kommer att ge möjligheter till tillväxt och högkvalificerade jobb, som vi desperat behöver i Europa. Vi är mycket glada över att dessa förslag är ytterligare ett steg i att skapa en europeisk digital industristrategi. Som vi såg på ett nyligen genomfört faktauppdrag till ett digitalt kluster i London, har Europa redan några världsledande inom digitalt. Kommissionen gör rätt i att bygga vidare på dessa nationella ansträngningar och försöka samordna dem bättre för att säkerställa att de arbetar mot våra strategiska prioriteringar. Fokus på hubbar är också rätt tillvägagångssätt, de ger det bästa utrymmet för små och medelstora företag att växa och ger dem den bästa chansen att konkurrera med större globala rivaler.

"Vi är också glada över att kommissionen går vidare med e-förvaltning, vilket kommer att göra livet lättare för företag och medborgare. Vi vill se ett större fokus på att förbättra tillgängligheten till sådana tjänster, så att så många européer som möjligt kan dra nytta av dem.”

”Detta gäller för paketet som helhet – det kommer bara att vara effektivt om européerna har den kompetens som behövs för att ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen ger. Det betyder att vi måste se seriösa investeringar i digital utbildning – för varje euro vi spenderar på industrin bör vi spendera en euro på att se till att medborgarna har den kompetens som behövs för den digitala övergången. Vi ser fram emot att kommissionen lägger fram en tydlig strategi för att säkerställa att så är fallet under de kommande månaderna.”

Dan Nica, S&D-samordnare för digitala frågor i parlamentets utskott för industri, sa: "Den fjärde industriella revolutionen kommer att radikalt förändra hur företag runt om i världen fungerar. Kommissionens paket är ett viktigt första steg för att se till att Europa förblir i framkant av denna förändring. Vi är glada över att se att detta paket innehåller olika delar som efterfrågas i parlamentets eget betänkande om att skapa en verkligt digital union. Detta kan vara det första steget i en verklig industristrategi för Europa, med digitala i centrum.”

”Tre element är nyckeln till att säkerställa en framgångsrik övergång till en helt digitaliserad europeisk industri. Först investeringar så att stora och små företag kan konkurrera över gränser och in andra delar av världen, tydliga regler så att företag har en gemensam rättslig ram för att växa och slutligen en närmare samordning mellan olika EU-medlemsstater. Vi är glada över att kommissionen har följt detta tillvägagångssätt. Cloud computing har enorm potential att förändra hur vi lagrar och hanterar data, ett tydligt åtagande att finansiera molnforskningsinfrastruktur är avgörande om vi vill dra nytta av detta. Tydliga regler för dataflödet är också avgörande så att europeiska företag kan skapa nya företag, särskilt på internet of things.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend