Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Sydsudan - 48.5 miljoner euro i ytterligare #EUHumanitarian Aid

DELA MED SIG:

publicerade

on

Trots ett nyligen genomfört fredsavtal är de humanitära behoven fortfarande höga i Sydsudan med nästan två miljoner internflyktingar och nästan sju miljoner i behov av akut livsmedelshjälp.

För att hjälpa de mest utsatta i landet har Europeiska kommissionen aviserat 48.5 miljoner euro i humanitärt bistånd utöver förra veckans 1 miljon euro för att öka Ebola förebyggande i landet.

Christos Stylianides, kommissionär för humanitärt bistånd och krishantering, sa: "EU fortsätter att bistå människor i nöd i Sydsudan. På Världsflyktingdagen (20 juni) låt oss inte glömma de 4 miljoner sydsudaneser som förblir uppdrivna, antingen inom sitt land eller som flyktingar i regionen. Vår nya finansiering kommer att hjälpa partners att rädda liv på plats. Det är därför viktigt att humanitära arbetare har full och säker tillgång att utföra sitt livräddande arbete. Även om humanitärt stöd är en brådskande fråga, kan i slutändan endast ett solidt åtagande att återställa fred och stabilitet ge en långvarig lösning."

De EU-finansierade humanitära projekten kommer särskilt att inrikta sig på skyddet av de mest utsatta, tillhandahållandet av mat- och näringsstöd till familjer i nöd, tillhandahållandet av grundläggande hälsovård i svåråtkomliga områden, och inrättandet och driften av påskyndade utbildningsprogram för barn som förlorade åratal av skolgång i konfliktdrabbade områden. Hela pressmeddelande finns tillgänglig online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend