Anslut dig till vårt nätverk!

albanien

# Medelhavsländer går vidare mot olagligt fiske i världens mest överfiskade hav

DELA MED SIG:

publicerade

on

Oceana berömmer de framsteg som gjorts av Medelhavsländerna under en fiskeriefterlevnad möte av General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM), som hölls förra veckan i Tirana, Albanien.

Vid slutet av den regionala sammankomsten mellan 24 avtalsslutande parter enades delegaterna om att anta en strängare sanktionsprocess för icke-kompatibla Medelhavsländer, och att förbättra insynen och modernisera åtgärder mot illegalt, orapporterat och oreglerat (IUU) fiske.

Oceana applåderar dessa framsteg men kommer att förbli vaksamma mot alla bevis på tydliga fiskeöverträdelser i Medelhavet, såsom illegalt fiske inom stängda områden. Det är av yttersta vikt att se till att dessa aktiviteter är utsatta och inte blir ostraffade.

"Detta är ett lovvärt drag av GFCM, eftersom de förslag som EU försvarar skulle anpassa GFCM till internationella standarder som redan finns i många andra gemensamma fiskeområden runt om i världen. Att till exempel bemyndiga Medelhavsländerna att vidta åtgärder om tjänsteleverantörer, såsom försäkringsbolag eller banker visar sig dra nytta av och stödja IUU-fiske, är ett toppmodernt tillvägagångssätt i kampen mot IUU-fiske, säger Oceana i ett pressmeddelande. Europe Policy Manager Nicolas Fournier.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend