Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Polen – #De gröna går med i koalitionen mot #LawAndJusticeParty

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det polska gröna partiet har beslutat att gå med i Civic Coalition som den fjärde koalitionspartnern, inför det kommande parlamentsvalet i Polen. De gröna i Europa välkomnar denna nyhet och gratulerar sina partner i Polen. Det finns ett antal skäl till varför detta verkligen är ett mycket uppmuntrande tillkännagivande, säger De gröna.

Firstly, the Civic Coalition, comprised of four political parties: the Civic Platform (EPP), the Modern Party (ALDE), Initiative Poland and now also the Green Party (European Greens/EFA), will be the broadest pro-democratic coalition in Poland. Political parties aside, the coalition will notably also include many leaders of local councils, experts, pro-democratic activists and representatives of non-governmental organisations. Thus, the coalition will be a social movement rather than a strict political organisation, and – as such – it will be closer to the people.

För det andra kommer Medborgarkoalitionen med Miljöpartiet som en stark partner att ha gröna frågor i tydligt fokus. Vi litar på att ambitiösa mål för att avyttra kol, minska utsläppen och accelerera grön energi kommer att bli en viktig grund för deras gemensamma program för Polen. De gröna ser mycket till Civic Coalition för att driva en mer ambitiös klimatagenda i Europa.

För det tredje ger ett samarbete med Civic Coalition de polska gröna en fantastisk chans att introducera de första gröna parlamentsledamöterna i det polska parlamentet. Detta skulle vara ett stort steg framåt för att möjliggöra för gröna värden: ekologi, demokrati och social rättvisa att bli starkare i Polen och Centralöstra Europa.

Slutligen, precis som Europeiska gröna samarbetar brett med alla prodemokratiska partier i Europaparlamentet, anser de gröna att endast en lika bred form av samarbete i Polen kan leda till en starkare demokrati, grönare miljö och ett starkare europeiskt band.

Vi önskar både de polska gröna och den civila koalitionen stor framgång i det kommande valet i Polen!

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend