Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska forsknings- och innovationsdagar 2020: Kommissionen tillkännager vinnare av EU-priset för kvinnliga innovatörer och Horizon Impact Award

publicerade

on

Vid Europeiska forsknings- och innovationsdagar, Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel tillkännagav vinnarna av årets utgåva av EU-priset för kvinnor Innovatörer. Tre vinnare får ett kontantpris på 100,000 2020 euro under Horizon XNUMX för sina prestationer, nämligen: Madiha Derouazi, grundare och VD för Amal Therapeutics, ett företag i Schweiz som utvecklar terapeutiska cancervacciner; Maria Fátima Lucas, medgrundare och VD för Zymvol Biomodeling, ett företag i Portugal som utvecklar datordesignade industriella enzymer genom att använda molekylär modellering; och Arancha Martínez, medgrundare och verkställande direktör för It Will Be, ett företag i Spanien som hjälper till att ta itu med fattigdom genom teknisk innovation och ger stöd till utsatta kvinnor och barn.

Dessutom tilldelas en vinnare Rising Innovator 2020-priset för en exceptionell innovatör under 35 år och får ett kontantpris på 50,000 XNUMX euro för sina prestationer, nämligen: Josefien Groot, medgrundare och VD för Qlayers, ett företag i Nederländerna som utvecklar mikrostrukturer för att öka vindkraftverkens effektivitet.

Kommissionär Gabriel sa: "Det är ett stort privilegium att kunna erkänna sådana exceptionella innovatörer. I dag lyser vi fokus på inspirerande kvinnor som leder ansvaret för att föra livsförändrande innovationer till marknaden. Jag hoppas att med detta pris kommer våra vinnare att inspirera många andra kvinnor att skapa innovativa företag i Europa. ”

Mer information om vinnarna av EU-priset för kvinnliga innovatörer finns här. Dessutom tillkännagav kommissionen idag vinnarna av den andra upplagan av Horizon Impact Award, ett pris som ägnas åt EU-finansierade projekt som har skapat samhälleliga effekter i och utanför Europa. De vinnande projekten, som vart och ett kommer att få ett kontantpris på 10,000 2 euro, har bidragit till att minska koldioxidavtrycket från många ledande flygbolag. förbättrade livskvaliteten för barn med hjärtsvikt; använt innovativ teknik för att bevara hotade arter i södra oceanen; digitalt översatta historiska handskrivna dokument som ingår i det europeiska arvet; och utvecklade den första transparenta skärmen som redan finns på marknaden. Mer information om Horizon Impact Award-vinnarna finns här.

Brexit

Vi är besvikna över EU men en överenskommelse kan göras, säger Raab

publicerade

on

By

Storbritannien är besviken över Europeiska unionens krav på att London ger fler eftergifter för att säkra en handelsavtal men en överenskommelse är nära och kan göras, sade den brittiska utrikesminister Dominic Raab på fredagen (16 oktober), skriver Guy Faulconbridge och Paul Sandle.

”Vi är besvikna och förvånade över resultatet av Europeiska rådet”, sa Raab till Sky News.

”Vi har fått höra att det måste vara Storbritannien som gör alla kompromisser de kommande dagarna, som inte kan vara rätt i en förhandling, så vi är förvånade över det men premiärministern kommer att säga mer om detta senare idag."

"Med detta sagt är vi nära", sa Raab om en affär. "Med god vilja på båda sidor kan vi komma dit."

Fortsätt läsa

coronavirus

Frankrike rapporterar mer än 25,000 24 nya koronavirusinfektioner under det senaste dygnet

publicerade

on

By

En läkare, som bär en skyddsmask och en skyddsdräkt, arbetar på intensivvårdsavdelningen (ICU) där patienter som lider av koronavirussjukdomen (COVID-19) behandlas på sjukhuset Bethune-Beuvry i Beuvry, Frankrike. REUTERS / Pascal Rossignol

Det franska hälsovårdsministeriet rapporterade 25,086 24 nya bekräftade fall av koronavirus på 16 timmar på fredag ​​(30,621 oktober), efter att ha rapporterat 15 XNUMX rekord på torsdagen (XNUMX oktober). skriver Geert De Clercq i Paris.

Det rapporterades också att 122 personer hade dött av koronavirusinfektion på sjukhus under det senaste dygnet, jämfört med 24 på torsdag. Inklusive dödsfall i äldreboenden - som ofta rapporteras i flera dagars satser - ökade antalet dödsfall med 88 på fredagen.

Det totala antalet infektioner sedan årets början uppgår nu till 834,770 33,303, det sammanlagda antalet döda till XNUMX XNUMX.

Antalet människor på sjukhus med COVID-19 ökade med 437 till 10,042 10,000, vilket översteg 50 1,800 för första gången sedan mitten av juni, och antalet personer i intensivvården ökade med XNUMX till XNUMX XNUMX, en nivå som senast sågs i mitten av maj.

Under de senaste sju dagarna har Frankrike registrerat nästan 14,800 132,430 nya koronavirusinfektioner, vilket är mer än de XNUMX XNUMX som registrerats under hela två månaders låsning från mitten av mars till mitten av maj.

Fortsätt läsa

Försvar

Frankrike kommer att reagera med den största fastheten efter attacken - PM

publicerade

on

By

Fransk premiärminister Jean Castex
Denis Charlet / Pool via REUTERS

Frankrike kommer att reagera med största fasthet efter att en skollärare halshöggs på gatan i en förort i Paris på fredag ​​efter att han visat sina elever teckningar av profeten Mohammad, sade premiärminister Jean Castex på lördag (17 oktober). skriver Sybille de La Hamaide.

"Genom en av dess försvarare är det republiken som har slagits i hjärtat av islamistisk terrorism", skrev Castex på Twitter.

”I solidaritet med sina lärare kommer staten att reagera med den största fasthet så att republiken och dess medborgare lever, fritt! Vi kommer aldrig ge upp. Aldrig."

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend