Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Kina "stannar vid ingenting för att ha överhand i handelstvist"

DELA MED SIG:

publicerade

on

VLUU L310W L313 M310W / Samsung L310W L313 M310WDen kinesiska regeringen anlitar militära hackare för att stjäla nyckeldata från tillverkare som söker lika villkor.

Den amerikanska regeringen har idag (20 maj) publicerat information enligt vilken det amerikanska dotterbolaget till SolarWorld var ett centralt offer för massiva hackattacker från kinesisk militär personal. SolarWorld är den huvudsakliga inhemska tillverkaren som ansvarar för lanseringen av antidumpnings- och antisubventionsundersökningar av kinesisk solimport i USA.

Andra företag som har avslöjat kinesiska producenters dumpningsmetoder och den kinesiska regeringens subventionsmetoder, till exempel stålindustrin, har också varit mål för kinesiska cyberattacker. Uppenbarligen har Kina riktat in sig på och försökt skada företagen för att de utövat sin rätt att begära åtgärder mot illojal konkurrens. Också i samband med de europeiska handelsåtgärderna mot import av kinesiska solprodukter har Kina utövat massiva påtryckningar på olika sätt. Dessa sträcker sig från cyberattacker och vedergällningsplikter till enkel utpressning av medlemsländer.

Milan Nitzschke, ordförande för EU Prosun : "Kina är tyvärr fortfarande inte en pålitlig handelspartner, utan agerar som en småkriminell som använder alla medel, lagliga eller olagliga, för att utesluta konkurrenter. Det verkar som att det kommer att ta lång tid innan Kina inser att sann hållbar tillväxt endast är möjlig genom rättvisa handelsförbindelser. Under tiden är det nu avgörande att EU och USA använder tillgängliga medel för att motverka den illegala kinesiska verksamheten. Europa måste noggrant och strikt övervaka antidumpning och antidumpning - Subventionsåtgärder på plats och industrispionage måste straffas bestämt."

Nitzschke avslutade: "Den kinesiska militären riktade sig mot strategiska amerikanska företag med intressen inom stål-, kärnkrafts- och förnybar energisektorn. EU är Kinas största handelspartner, större än USA, så det kan antas att Kina också har riktat in sig på europeiska företag för att stjäla deras mest affärshemligheter och immateriella rättigheter. EU ProSun uppmanar EU att skyndsamt undersöka Kinas nya handelsvapen av cyberspionage och cyberstöld.”

Sedan starten 2012 har branschinitiativet EU ProSun främjat en stark europeisk solenergiindustri, rättvis konkurrens och hållbar utveckling av solenergi. Det representerar över 40 solcellstillverkare i Europa.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend