Anslut dig till vårt nätverk!

Cyber-spionage

#Kryptering: "Att begränsa kryptering kommer att skada säkerheten och ekonomin, kommer inte att stoppa terrorister från att använda det ändå", finner ITIF i ny analys

DELA MED SIG:

publicerade

on

kryptering

Information Technology and Innovation Foundation (ITIF), en innovationspolitisk tankesmedja, uppmanade idag (14 mars) den amerikanska regeringen att inte begränsa kommersialiseringen av cybersäkerhetsinnovationer, särskilt kryptering. I en ny rapport, hävdade ITIF att begränsning av kryptering skulle minska den övergripande säkerheten för laglydiga medborgare och företag, göra det svårare för amerikanska företag att konkurrera på en global marknad och vara ineffektivt när det gäller att hålla kryptering ur händerna på brottslingar och terrorister.

”De mest framträdande rösterna i krypteringsdebatten hävdar att vi kan ha en stark informationssäkerhet utan att offra nationell säkerhet, eller vice versa. Men de har fel. Det här handlar om kompromisser, säger Daniel Castro, ITIFs vice vd och rapportens huvudförfattare. ”Vi kan omöjligt veta hur mycket terrorism vi kan förhindra genom att försvaga krypteringen, men vi kan vara säkra på att de ekonomiska och sociala kostnaderna för mindre säker informationsteknik skulle bli enorma. Dagens globala ekonomi bygger på informationsteknologi. I stället för att slå hål i den borde regeringen göra allt den kan för att stärka vår digitala infrastruktur.”

in 'Låsa upp kryptering: Informationssäkerhet och rättsstatsprincipen,' Castro och medförfattaren Alan McQuinn, en ITIF-forskningsassistent, skisserar hur kryptering har utvecklats över tiden, presenterar avvägningarna med olika metoder som regeringen kan använda för att få tillgång till krypterad data och motbevisar argument för statliga begränsningar av kryptering.

Författarna drar slutsatsen att en försvagning av kryptering inte skulle hålla kryptering ur händerna på beslutsamma brottslingar och terrorister, eftersom den är lättillgänglig genom programvara med öppen källkod eller utländska leverantörer.

Analysen finner att en begränsning av kryptering istället skulle leda till:

- Minskad säkerhet: Även om brottslingar och terrorister kan dra fördel av kryptering, är det helt avgörande för den bredare digitala ekonomin och samhället. Att begränsa kryptering utsätter laglydiga medborgare och organisationer för fler attacker på deras data. Dessutom försvagar det säkerheten för den amerikanska regeringen, som förlitar sig på kommersiella IT-produkter.

Annons

- Minskad amerikansk konkurrenskraft: USA:s regerings misslyckande med att reformera många av dess underrättelsetjänsts övervakningsprogram har redan skadat konkurrenskraften för den amerikanska tekniksektorn och kostat den globala marknadsandelar. Denna trend kommer att förvärras om den amerikanska regeringen inför restriktioner för kommersiell kryptering.

Istället för att lägga hinder för kryptering uppmanar ITIF den amerikanska regeringen att återuppbygga förtroendet och stärka datasäkerheten hemma; förse brottsbekämpande myndigheter med nya verktyg för att upprätthålla lagen; fastställa tydliga regler för statlig hackning; och driva en utrikespolitisk agenda för cybersäkerhet.

"Tyvärr ser vi en upprepning av 1990-talets 'kryptokrig'. USA:s ansträngningar att begränsa kryptering kommer att undergräva betydande framsteg inom informationssäkerhet och ge utländska konkurrenter en fördel på globala marknader, säger Castro. "Den amerikanska regeringen borde inte begränsa innovationer inom den privata sektorn som skulle förbättra cybersäkerheten för miljontals konsumenter och företag. Istället borde USA blockera alla försök att begränsa kryptering och kämpa för stark kryptering som en del av en bredare strategi för att förbättra cybersäkerhet runt om i världen."

Mer information:

Läs sammanfattningen

Läs rapporten

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend